Pasaulē
2023. gada 24. oktobris, 14:30

Ukrainas Jūras spēki atklāj, ka Krimas tilts noteikti tiks iznīcināts, un paziņo, kad

Jauns.lv

Nelegāli uzbūvētais tilts pāri Kerčas šaurumam okupētajā Krimā noteikti tiks iznīcināts. Tas notiks, kad situācija to prasīs, paziņojis Ukrainas Jūras spēku spīkers Dmitrijs Pletenčuks.

Viņš uzsvēra, ka Ukraina atšķirībā no krieviem necieš no simbolisma. Tas ir ļoti noderīgi, veicot kaujas operācijas ar ierobežotiem resursiem.

Ja, piemēram, Krievijas diktatora Vladimira Putina dzimšanas dienā okupantiem ir uzdevums "kaut ko ieņemt", tad ukraiņiem tā nav.

foto: Ekrānuzņēmums
Ukrainas armija norāda, ka nelegāli uzbūvētais tilts pāri Kerčas šaurumam okupētajā Krimā noteikti tiks iznīcināts.

"Tāpēc šis tilts, protams, tiks sagrauts, bet tiks iznīcināts tad, kad situācija to prasīs. Nav jēgas tiltu postīt, lai uzlabotu garastāvokli. Kad vajadzēs nogriezt Krimas loģistikas astes un padarīt to par salu, tas noteikti tiks darīts, tāpēc mums ir jāgaida īstais brīdis," sacīja Pletenčuks.

Putins pie "Kamaz" stūres atklāj Krimas tiltu

Krievijas prezidents Vladimirs Putins otrdien atklājis tiltu, kas savieno Krieviju ar Ukrainai piederošo, taču okupēto Krimas pussalu, pārbraucot pāri tiltam ...

gallery icon

Pletenčuks atzīmēja, ka triecienu sarīkošana okupētās Krimas teritorijā nav nekas simbolisks. Tas ir iekļauts mūsu okupēto zemju atbrīvošanas, okupantu noliktavu,  kontrolpunktu un štābu sistemātiskā iznīcināšanas ģenerālplānā. Tas ir, tie ir vienas lielas operācijas elementi.

"Protams, mūsu pretuzbrukumu ļoti bieži mēra kvadrātkilometros, taču tas nav īsti pareizi, jo jebkuras šādas operācijas ir sarežģītas, daudzslāņainas, ir daudz elementu, kas jāveic atbilstošā secībā," viņš piebilda.

Uzbrukumi Krimas tiltam

Okupantu nelikumīgi uzbūvētais Krimas tilts cietis vismaz divas reizes.

2022. gada oktobrī uz tā notika spēcīgi sprādzieni, kas izraisīja ievērojamus postījumus. Ukrainas Drošības dienesta vadītājs Vasīlijs Maļuks apstiprināja, ka šī ir viņa specdienesta operācija.

Turklāt 2023. gada jūlijā notika vēl viens uzbrukums Krimas tiltam. Tajā tika iznīcinātas divi tilta laidumi. Ukrainas Drošības dienesta vadītājs Maļuks arī apstiprināja izlūkdienesta līdzdalību šajā uzbrukumā un norādīja, ka tas tika organizēts ar "Sea Baby" dronu palīdzību.

Krimas tiltam tapusi 6000 smaga metāla arka

Arkas garums ir 227 metri, un līdz ar tās uzsliešanu pabeigts tilta, kas savieno Krieviju ar anektēto pussalu, redzamākais posms.

gallery icon