Pasaulē
2023. gada 12. oktobris, 13:26

"Grieza nost galvas pat maziem bērniem!": no palestīniešu "brīvības cīnītājiem" atbrīvotajos kibucos paveras šausmu skati

Jauns.lv

Par “Hamas” teroristu “varoņdarbiem” Izraēlā vēstīts daudz — gan par slaktiņu mūzikas festivālā pie Gazas robežas, nogalinot vismaz 260 cilvēkus, galvenokārt jauniešus, gan civiliedzīvotāju slepkavībām ieņemtajās apdzīvotajās vietās, gan par ķīlnieku sagrābšanu palestīniešu līdzjutēju līksmības pavadībā. Taču pat uz to fona izceļas “brīvības cīnītāju” pastrādātais kibucos pie Gazas joslas robežas — tur slepkavas nesaudzēja ne jaunus, ne vecus, ne sievietes, ne zīdaiņus, turklāt daļai bērnu nogrieza galvas.

“Mātes, tēvi, bērni, jaunas ģimenes nogalinātas savās gultās, patversmēs, ēdamistabās, savos dārzos,” Izraēlas armijas ģenerālmajors Itajs Veruvs izteicās BBC. “Tas nav karš, tas nav kaujas lauks. Tas ir slaktiņš.” “Es neko tādu nebiju redzējis visā savas karjeras laikā, visos savos 40 dienesta gados nespēju iedomāties kaut ko tādu,” viņš sacīja intervijā CNN.

Kfar Azas kibucs bija viena no pirmajām ebreju apdzīvotajām vietām, kurām uzbruka “Hamas” teroristi, sestdienas rītā iebrūkot Izraēlā. Uzbrukums bijis tik straujš, ka “The Washington Post” žurnālists kādā vēlāk pārmeklētās mājas ar asinīm pielijušajā virtuvē uz galda pamanīja brokastu kafiju ar pienu.

Tas, kas sekoja pēc šo “brīvības cīnītāju” ierašanās, atgādināja notikumus netālajā Nahalas Ozas kibucā, kur noslaktēja veselas ģimenes, vai Be’eri kibucā, kur vēlāk Izraēlas glābēju vienības atrada vairāk nekā 100 nogalināto līķus.

Kfar Azas kibucā iebrucēji neapmierinājās ar vietējo iedzīvotāju apšaušanu, uzspridzināšanu vai sadedzināšanu. “Viņi tos nogalināja un dažiem nogrieza galvas, briesmīgi to redzēt” aģentūrai “Reuters” sacīja kibucu atbrīvojošo desantnieku vienības komandiera vietnieks Davidi ben Cions. “Paldies Dievam, mēs izglābām daudzu vecāku un bērnu dzīvības,” viņš piebilda. ‘Diemžēl dažus sadedzināja ar Molotova kokteiļiem. Viņi ir ļoti agresīvi, gluži kā zvēri.”

Armijas pārstāvis Džonatans Konrikuss paziņoja, ka tiesu mediķis pēc Be’eri kibuca apmeklēšanas apstiprinājis, ka redzējis nogalināto bērnu līķus. “Atzīstu, ka pagāja laiks, līdz mēs spējām patiešām aptvert un pārbaudīt šo ziņojumu, un bija grūti noticēt, ka pat “Hamas” būtu bijis spējīgs uz tik barbarisku rīcību.”

Pēc Kfas Azas kibuca atbrīvošanas Izraēlas armija parādīja ārzemju žurnālistiem baiso ainu. Militārpersonas lēš, ka “Hamas” teroristi tur nogalinājuši vismaz 40 bērnus, noslaktējuši veselas ģimenes. Armijas pārstāvji “Hamas” rīcību salīdzināja ar Islāma valsts piekopto taktiku. Islāma valsts kaujinieki ir bēdīgi slaveni ar masveidā piekopto gūstekņu galvu nogriešanau, baisos ierakstus publicējot internetā.

Krievijas armijas un propagandistu labākajās tradīcijās pēc asiņainākajiem terora aktiem Ukrainā, kad visā vainoja pašus ukraiņus, Rietumus vai vispār notikušo uzdeva par "inscenētu feiku", arī "Hamas" noliedz jelkādu savu vainu pastrādātajās slepkavībās, pie visa vainojot pašus izraēliešus. 

Jau uzreiz pēc neskaitāmajām ziņām par pastrādātajām zvērībām teroristi paziņoja, ka ne “Hamas”, ne tā bruņotais spārns “Izedina al Kasama brigādes” neuzbruka civiliedzīvotājiem, nemaz nerunājot par maziem bērniem, bet triecienus veica tikai un vienīgi “cionistu militārajai sistēmai un drošības sistēmai”, kā arī aicināja Rietumu plašsaziņas līdzekļus precīzi aprakstīt notiekošo un “akli nenostāties melu pilnā un neslavu ceļošā cionistiskā naratīva pusē”.

Ja izmet vārdu “cionistu”, izskatās kā pārrakstīta Krievijas Aizsardzības ministrijas relīze.