foto: REUTERS/SCANPIX
Krievijai vecā dziesma: raķešuzbrukums Kostjantiņivkai ir speciāli inscenēts gluži kā feiks par slaktiņiem Bučā
Vasilijs Ņebenzja ierasti stāsta par ukraiņu noziegumiem un nevainīgo Krieviju
Pasaulē
2023. gada 8. septembris, 21:47

Krievijai vecā dziesma: raķešuzbrukums Kostjantiņivkai ir speciāli inscenēts gluži kā feiks par slaktiņiem Bučā

Jauns.lv

Raķeštriecienu Kostjantiņivkā ir sarīkojusi pati Ukraina, lai vainotu Krieviju, un šī falsifikācija ir līdzīga pērnā gada pavasara feikam par Buču, ANO Drošības padomes sēdē paziņoja Krievijas pārstāvis Vasilijs Ņebenzja.

Pēc Bučas pilsētas atbrīvošanas no Krievijas karaspēka uz ielām atklājas okupantu kara noziegumi [Brīdinām - nepatīkami skati!]

No Krievijas spēkiem atbrīvotās Kijivas apgabala Bučas pilsētas ielās visur guļ līķi, cilvēki nogalināti ar šāvienu pakausī, lai gan daudzi ...

gallery icon

Zelenskis apmeklējis okupantu zvērību skarto Buču

No Krievijas okupantiem atbrīvotajā Kijivas apgabala Bučā apglabāti 330 līdz 340 Krievijas karaspēka nogalinātie civilisti, vēsta tīmekļa izdevums "Ukrainska pravda", ...

gallery icon

Pret Krieviju vērstās apsūdzības viņš nosauca par “pretīgiem meliem”, ar ko Rietumu plašsaziņas līdzekļi “piesedz Kijivas režīma kārtējo trulo provokāciju, kas tradicionāli piesaistīta kārtējais augsta ranga Rietumu apmeklētāja, [ASV valsts sekretāra] Entonija Blinkena vizītei.”

“Nešaubāmies, ka tas izdarīts ar aprēķinu, lai agonijā esošajam režīmam nodrošinātu kārtējo ieroču un finanšu dozu. Tieši pēc tādas pašas shēmas 2022. gada aprīlī tika sastrādāta pretīgā provokācija Bučā. Noteikti būs Kijivas režīma jauni šādi Gebelsa stila priekšnesumi.”

Ņebenzjas apgalvojumi saskan ar kādreiz Latvijas Televīzijas uzklausītā "eksperta" Sergeja Markova viedokli, ka savējos apšaudījuši paši ukraiņi. Markovs gāja vēl tālāk, apsūdzot ukraiņus arī Kramatorskas dzelzceļa stacijas apšaudē, kad krievu raķete nogalināja 63 cilvēkus, tostarp 9 bērnus, un sakropļoja 150 cilvēkus, tostarp 34 bērnus.

Krievija nekad nav atzinusi savu atbildību ne par vienu raķeštriecienu ar cilvēku upuriem, visur saskatot pašu ukraiņu vai Rietumu provokāciju vai inscenējumu.

Kā jau ziņots, Krievijas triecienā tirgum Doneckas apgabala Kostjantiņivkas pilsētas centrā trešdien nogalināti 17 cilvēki un vēl 32 ievainoti.

"Trieciens bija tīšs. Mēs saprotam, ko viņi dara. Tāpat kā iepriekš, kad ir tādi vai citādi pozitīvi Ukrainas aizsardzības spēku uzbrukuma soļi, tajā virzienā krievi vienmēr veic triecienus civiliedzīvotājiem un civilajiem objektiem, kurus viņi sasniedz ar viena vai otra veida raķetēm vai artilēriju. Mēs ļoti labi zinām šo virzienu. Mēs saprotam, ka viņi veic triecienu apzināti (..) tas ir vēl viens apzināts Krievijas Federācijas terora akts," toreiz paziņoja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Viņš arī vērsa uzmanību uz Krievijas paziņojumiem par it kā Ukrainas lidmašīnu, kas "trāpījusi nepareizā vietā". "Tie ir absolūti meli. Mēs saprotam, kas tur notiek un no kādiem (ieročiem) viņi mums trāpa. Viņi vienmēr veic triecienus šajā reģionā. Un tagad viņi apzināti mērķēti veikuši triecienu tirgum," sacīja Zelenskis.