foto: EPA/Scanpix
Eksplodējis Rumānijā? Ukraina paziņo, ka viens no Krievijas droniem "pašnāvniekiem" ietriecies NATO teritorijā
Kārtējā krievu dronu uzbrukuma sekas Odesas apkaimē
Pasaulē
2023. gada 4. septembris, 12:10

Eksplodējis Rumānijā? Ukraina paziņo, ka viens no Krievijas droniem "pašnāvniekiem" ietriecies NATO teritorijā

Jauns.lv

Par to, ka Odesas virzienā veiktās Krievijas apšaudes un uzlidojumi ietver riskus radīt postu NATO dalībvalstī Rumānijā, runāts jau iepriekš.

Nu Ukrainas Ārlietu ministrija apgalvo, ka viens no Krievijas bēdīgi slavenajiem "Shahed" droniem piezemējies Rumānijas teritorijā, kur uzsprādzis.

Tas noticis iepriekšējā naktī, kad agresorvalsts kārtējo reizi uzbrukusi Ukrainas Odesas reģiona infrastruktūrai.

“Krievijas raķešu terors ir milzīgas briesmas ne tikai Ukrainai, bet arī kaimiņvalstīm, arī NATO dalībvalstīm,” pauda ministrijas pārstāvis Olehs Nikolenko.

19.12.2022. Krievijas dronu triecieni Kijivai

Krievijas dronu triecieni Kijivas infrastruktūrai

gallery icon

Ukrainas Ārlietu ministrija atkārtoti aicināja visus tās sabiedrotos pasteigties ar gaisa aizsardzības un pretraķešu sistēmu nodrošināšanu Ukrainai, kā arī kaujas lidmašīnu nodrošināšanu.

Tas uzlabos Ukrainas infrastruktūras un kaimiņvalstu aizsardzību, uzskata Ukrainas puse.

Tikmēr, kā ziņo "Al Jazeera", Rumānijas Aizsardzības ministrija noliedz, ka Krievijas drons būtu piezemējies tās teritorijā.

Ministrija solīja pirmdienas laikā nākt klajā ar detalizētāku paziņojumu saistībā ar izskanējušo informāciju.

Krievija cenšas nodrošināt sevi ar "Shahed" krājumiem

Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes pārstāvis Vadims Skibickis augusta beigās paziņoja, ka Krievija plāno līdz gada beigām saražot 1300 dronus "Shahed".

Pēc viņa teiktā, Krievija ir sākusi rīkoties, lai savā teritorijā izveidotu Irānas izstrādātā bezpilota lidaparāta ražotnes.

"Mēs strādājam pie tā, lai noskaidrotu, kur tieši tiek ražoti droni un kāda ir faktiskā ražošanas jauda," pavēstīja Skibickis.

Kā norādīja Skibickis, provizoriskie militārās izlūkošanas dati liecina, ka Krievija šā gada otrajā pusē plāno saražot 1300 dronu "Geran-2" ("Shahed").

"Krievi var izmantot gan ārvalstu, gan vietējās detaļas. Tajā pašā laikā faktiski viņi šobrīd nav spējīgi saražot tik lielu skaitu bezpilota lidaparātu," sacīja Skibickis.