Pasaulē
2023. gada 31. augusts, 11:11

VIDEO: ukraiņu specvienība ar dronu veiksmīgi iznīcina okupantu komandpunktu un novērošanas posteni

Jauns.lv

Ukrainas Bruņoto spēku Speciālo operāciju karavīri sekmīgi uzbrukuši Krievijas iebrucēju komandpunktam un novērošanas postenim Bahmutas virzienā. Par to ziņo Ukrainas Bruņoto spēku īpašo operāciju spēku "Telegram" kanāls.

Tiek vēstīts, ka izlūki sākotnēji ziņoja par ienaidnieka komandpunkta un novērošanas posteņa atrašanās vietu. Drona operatori apbruņoja dronu ar jaudīgiem lādiņiem un nosūtīja to uz norādītajām koordinātām.

"Ienaidnieka pavēlniecības un novērošanas posteņa bombardēšana noritēja veiksmīgi. Divi lādiņi trāpīja mērķī. Drons veiksmīgi atgriezās no kaujas misijas," teikts vēstījumā zem video.

foto: Ekrānuzņēmums
Ukrainas Bruņoto spēku Speciālo operāciju karavīri pēc veiksmīgās operācijas.

Situācija Bahmuta virzienā

Bahmuta vairākus mēnešus palikusi karadarbības epicentrā. Pēc Ukrainas Bruņoto spēku ģenerālštāba teiktā, Ukrainas karavīri veic ofensīvas operācijas uz dienvidiem no Bahmutas. Tie nostiprinās uz sasniegtajām robežām. Savukārt iebrucēji cenšas atjaunot zaudētās pozīcijas.

Pagājušajā nedēļā Ukrainas kaujinieki atbrīvoja vēl vienu kvadrātkilometru Bahmutas tuvumā. Kopumā šajā virzienā Ukrainas Bruņoto spēku pretuzbrukuma laikā atbrīvoti jau 44 kvadrātkilometri.

Ukraiņu artilēristi cīnās pie Bahmutas

Ukraiņu artilēristi februāra kaujās cīnās pie Bahmutas. No karošanas brīvbrīžos, karavīri ieturas, sakārto sadzīvi un pozē fotogrāfam.

gallery icon

Krievu iebrucēju zaudējumi Ukrainā

Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz 31. augusta rītam sasnieguši 263 020 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Saskaņā ar ģenerālštāba datiem diennakts laikā iznīcināti 610 iebrucēji.

Kopš atkārtotā iebrukuma sākuma pagājušā gada 24.februārī krievi zaudējuši 4436 tankus, 8604 bruņutransportierus, 5507 lielgabalus, 734 daudzlādiņu reaktīvās iekārtas, 500 zenītartilērijas iekārtas, 315 lidmašīnas, 316 helikopterus, 4417 bezpilota lidaparātus, 1445 spārnotās raķetes, 18 kuģus un ātrlaivas, 7976 automobiļus un autocisternas, kā arī 830 specializētās tehnikas vienības.

Krievijas zaudējumu apmērs tiek precizēts, jo informācijas ieguvi traucē karadarbība.