foto: REUTERS/SCANPIX
Krievu raķete trāpījusi Čerņihivas Drāmas teātrī, nogalinot 6 un ievainojot 36 cilvēkus, tostarp 11 bērnus
Kārtējais Krievijas terora akts, šoreiz nogalinot civiliedzīvotājus Čerņihivā
Pasaulē
2023. gada 19. augusts, 13:37

Krievu raķete trāpījusi Čerņihivas Drāmas teātrī, nogalinot 6 un ievainojot 36 cilvēkus, tostarp 11 bērnus

Jauns.lv/LETA

Krievijas raidīta raķete sestdienas rītā trāpījusi Čerņihivas centrā, nogalinot pieci cilvēkus. 37 cilvēki ievainoti, to skaitā 11 bērni.

 nogalināti seši cilvēki, bet 36 ievainoti, pavēstīja Ukrainas iekšlietu ministrs Ihors Klimenko.

Parādoties pirmajām aplēsēm par upuru skaitu Ukrainas ziemeļu pilsētā, tika ziņots par pieciem nogalinātajiem, bet tagad bojāgājušo skaits pieaudzis līdz sešiem.

"Slimnīcā nomira sešus gadus veca meitene," sestdien nacionālā telemaratona ēterā pavēstīja ministrs. Meitenes mātes stāvoklis ir ārkārtīgi smags, viņš piebilda.

"36 cilvēki ir ievainoti, atrodas medicīnas iestādēs. Viņu vidū ir policisti, tiesu apsardzes darbinieki. Tie visi ir civilisti, kas atradās centrālajā laukumā vai nāca no augļu svētīšanas tuvējā baznīcā," sacīja Klimenko.

Sociālajos tīklos publicēts krievu teroristu raidītās raķetes trāpījuma brīdis. Propagandas šovos, bez šaubām, bazūnēs par kārtējo iznīcināto "neonacistu lēmumu pieņemšanas centru".

Trieciena rezultātā sapostīts teātra jumts, tad sācies ugunsgrēks, paziņoja Valsts Ārkārtas situāciju dienests.

"Ienaidnieks apšaudīja Čerņihivas centru. Šķiet, ballistiskā raķete. Palieciet patvertnēs. Detaļas vēlāk," platformā "Telegram" neilgi pēc trieciena vēstīja Čerņihivas apgabala kara administrācijas vadītājs Vjačeslavs Čauss.

Divas minūtes pirms raķetes atlidošanas atskanējis gaisa trauksmes signāls, un daudzi cilvēki, kas atradās ielās vai teātra telpās - vairāki desmiti cilvēku -, paspēja nokāpt patvertnē.

"Daudzus cilvēkus tas paglāba no nenovēršamas nāves," sacīja ministrs.

Sākotnēji tika ziņots, ka raķetes triecienā nogalināti pieci cilvēki, bet 37 ievainoti, arī 11 bērni.

Trieciena rezultātā sapostīts teātra jumts, tad sācies ugunsgrēks, paziņoja Valsts Ārkārtas situāciju dienests.

Čerņihivas apgabala kara administrācijas vadītājs Vjačeslavs Čauss sākotnēji ziņoja, ka trieciens, šķiet, noticis ar ballistisko raķeti.

"Krievu raķete trāpīja tieši pilsētas centrā, mūsu Čerņihivā," platformā "Telegram" pavēstīja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

"Laukums, politehniskā universitāte, teātris. Parasta sestdiena, ko Krievija pārvērtusi sāpju un zaudējuma dienā. Ir bojāgājušie, ir ievainotie," norādīja prezidents.

Ukrainas Gaisa spēki brīdināja par raķešu triecienu draudiem Čerņihivas, Poltavas un Sumu apgabalos. Vēlāk arī par dronu triecienu draudiem Čerņihivas apgabalā.