Pasaulē
2023. gada 16. augusts, 12:58

VIDEO & FOTO: karstuma dēļ Lietuvā visu laiku lielākā lielgabarīta krava atkal iestrēgusi

Jauns.lv

Lietuvas vēsturē lielākās lielgabarīta gravas - “Orlen Lietuva” reaktora ceļojums uz Mažeiķiem atkal ir iekavējies  - šoreiz neierasti karsto laikapstākļu un tā radīto apdraudējumu dēļ.

Plānoto 33 kilometru attālumu naktī no otrdienas un trešdienu autokolona, kas pārved milzu reaktoru, nevarēja veikt karsto laikapstākļu dēļ, ziņu aģentūrai “Elta” atklāja “Orlen Lietuva” preses pārstāve Kristīna Gendvile. Šī iemesla dēļ reaktors rūpnīcā Mažeiķos ieradīsies nevis piektdien, bet gan sestdien.

“Brauciena ilgums mainās, jo ārā ir ļoti augsta temperatūra. Asfalts ir uzkarsis, veicam dažas korekcijas maršrutā kravas un personāla drošības dēļ. Tāpēc reaktors rūpnīcā neieradīsies piektdien, bet gan sestdien,” “Eltai” pastāstīja K. Gendvile.

Lielgabarīta kravas pārvadāšanā Lietuvā

Lietuvā, Erlēnos svētdien uz grants ceļa iestigusi visu laiku lielākā lielgabarīta krava, kas jebkad pārvadāta pa Lietuvas autoceļiem - 1,5 ...

gallery icon

Lai arī lielgabarīta krava, kuras ceļojumam  seko līdzi daudz Lietuvas iedzīvotāji, jau ir piedzīvojusi dažus misēkļus, šādu garāku braucienu, kas ilgst 13 dienas, nevar uzskatīt par kavēšanos, uzskata Gendvile.  Pēc viņas teiktā, starptautiskā loģistikas kompānija "Mammoet" plānoja, ka reaktora transportēšana ilgs līdz 20 dienām.

Parvadātais reaktors ir  1,5 tūkstošus tonnu smags. Tā ceļš uz Mažeiķiem sākās 5. augusta pusnaktī, kad auto kolona startēja Klaipēdā.

Starptautiskā loģistikas kompānija “Mammoet” plānoja, ka pārvadājumi pa 145 km garo maršrutu ilgs līdz 18. augustam.

Agregāts, kas transportē reaktoru, diennakts tumšajā laikā pārvietojas ar vidējo ātrumu 3 km/h. Ritošo sastāvu pavada inženieri un cits personāls, kam jānodrošina veiksmīgs brauciens. Gatavojoties kravu pārvadājumiem, plānotajā pārvadājumu maršrutā mainīti 40 pagriezieni, paplašināti un nostiprināti ceļi 80 km garumā, papildus ierīkota ap 64 km ceļmala, remontēti 9 tilti, no tiem 4 rekonstruēti, uzstādot apmales, un 2 tika pārbūvēti, trasē ierīkotas 6 atpūtas vietas.

Jēlnaftas pārstrādes rūpnīcas reaktors ir gandrīz 100 metrus garš, 6,5 metrus plats un 10 metrus augsts. Konstrukcija ar rekatoru kopā sver 2,2 tūkstošu tonnu.