foto: Getty Images via AFP
Roberts Kenedijs juniors sūdz tiesā "YouTube", pārmet cenzūru
Pretendents uz ASV demokrātu Baltā nama nomināciju Roberts Kenedijs juniors.
Pasaulē
2023. gada 4. augusts, 13:12

Roberts Kenedijs juniors sūdz tiesā "YouTube", pārmet cenzūru

Jauns.lv/LETA

Pretendents uz ASV demokrātu Baltā nama nomināciju Roberts Kenedijs juniors iesūdzējis tiesā tīmekļa platformu "YouTube" un tās mātes uzņēmumu "Google" par tīmeklī publicētā satura bloķēšanu.

69 gadus vecais jurists prasību pret tīmekļa lieluzņēmumiem trešdien iesniedza Delavēras tiesā.

Prasībā teikts, ka noticis runas brīvības pārkāpums, kā arī apgalvots, ka ASV spērušas "ārkārtējus soļus [prezidenta] Džo Baidena vadībā, lai apklusinātu cilvēkus" un nepieļautu, ka Amerika dzird viņu teikto.

Kenedijs ir Baidena sāncensis uz demokrātu Baltā nama nomināciju 2024.gada vēlēšanās. Tiesa gan, patlaban viņa izredzes nešķiet nopietnas.

Kaut arī Kenedijs ir populārs sazvērestības teorijas cienošo tīmekļa mediju vidū un konservatīvajā telekanālā "Fox News", vērā ņemamu atbalstu demokrātu vidū viņam gūt nav izdevies, turklāt izpelnījies pārmetumus arī no savas politiskās ģimenes.

Atbilstoši jaunākajām aptaujām no Baidena viņš atpaliek pat par 60 procentpunktiem.

1968.gadā atentātā noslepkavotā prezidenta amata kandidāta Bobija Kenedija dēls cita starpā ir pazīstams kā vakcīnu kritiķis, arī vakcīnu, kas tika liktas lietā, lai apturētu neseno koronavīrusa pandēmiju.

Tiesā iesniegtajā sūdzībā teikts, ka "YouTube" bieži bloķē Kenedija publicēto saturu, balstoties nostādnēs par "maldīgu medicīnisko informāciju".

Kenedija juristu komanda apgalvo, ka no tīmekļa dzēsts saturs, kas bijusi daļa no viņu klienta 2024.gada prezidenta vēlēšanu kampaņas, turklāt pastāvot bažas, ka, tuvojoties cīņai par partijas nomināciju, situācija var palikt sliktāka.