foto: IMAGO/SNA/Scanpix
14 gadus vecajai Angelīnai vecāki gāja bojā sprādzienā uz Krimas tilta. Varas iestādes viņai nopirkušas automašīnu un dzīvokli
Krimas tilts 2023. gada 17. jūlijā.
Pasaulē
2023. gada 4. augusts, 05:47

14 gadus vecajai Angelīnai vecāki gāja bojā sprādzienā uz Krimas tilta. Varas iestādes viņai nopirkušas automašīnu un dzīvokli

Jauns.lv

Krievijas varas iestādes iegādājušās 14 gadus vecajai Angelīnai Kuļikai, kuras vecāki gāja bojā sprādzienā uz Krimas tilta, automašīnu un dzīvokli Belgorodā, vēsta vietējais izdevums "Bel.ru".

Mašīnu Angelīna saņems pēc pilngadības. Turklāt "Bel.ru" raksta, ka viņai piespriesta sešarpus miljonu rubļu kompensācija par vecāku nāvi un ievainošanu.

Uz Angelīnas vārda sola atvērt kontu, kur šī nauda nonāks. Viņa varēs saņemt aptuveni 28 tūkstošus rubļu mēnesī.

Tāpat varas iestādes sola Angelīnu iekārtot "vienā no labākajām Maskavas ģimnāzijām", lai viņai būtu iespēja iestāties labā augstskolā.

Kur tieši un uz kā rēķina meitene dzīvos Maskavā, netiek atklāts. Laikraksts arī neprecizēja, par kādām "varām" ir runa, no kā budžeta apmaksāts dzīvoklis un mašīna, kā arī no kurienes nāks nauda kompensācijai, vēsta "Meduza".

Angelīna dzīvo Pjatigorskā. Viņa tika nosūtīta uz turieni, lai divu nedēļu laikā atgūtos no ievainojumiem. No Maskavas slimnīcas viņa izrakstīta 24. jūlijā.

Kopš Krievijas pilna apjoma iebrukuma Ukrainā sākuma uz Krimas tilta notikuši divi sprādzieni. Pēdējā, kas notika naktī uz 2023. gada 17. jūniju, gājuši bojā divi cilvēki - Aleksejs un Natālija Kuļiki, viņu meita Angelīna guvusi ievainojumus.

Sprādzienā tika bojāta tilta autoceļa daļa. Krievijas varas iestādes cer to atjaunot rudens laikā.

Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes sekretārs Aleksejs Daņilovs paziņojis, ka Ukrainas specdienesti "piedalījušies" abos sprādzienos uz Krimas tilta.