Latvijas televizoru ekrānos nesen redzētais Kremļa "eksperts" pārspēj pats sevi
Sergejs Markovs
Pasaulē
2023. gada 28. jūlijs, 13:17

Latvijas televizoru ekrānos nesen redzētais Kremļa "eksperts" pārspēj pats sevi

Jauns.lv/LETA

Nesen Latvijas Televīzijas uzklausītais “eksperts” Sergejs Markovs, kurš izsenis ir slavens ar savām savdabīgajām konspiroloģiskajām teorijām un bērnudārza līmeņa pasaciņām, šoreiz pārspējis pats sevi un vienā zalvē izšāvis Ukrainas “fašistiskā režīma” noziegumu sarakstu.

Protams, Malaizijas “Boeing 747” pasažieru lidmašīnu 2014. gadā notrieca ukraiņi. Bučas slaktiņu 2022. gada martā sarīkoja ukraiņi, Kahovkas HES 2023. gada jūnijā uzspridzināja ukraiņi, Drāmas teātri Mariupolē 2022. gada 16. martā, kur no okupantu armijas bombardēšanas mēģināja patverties vietējie iedzīvotāji, tostarp liels skaits bērnu, un pie kura speciāli lieliem burtiem bija norādīts “BĒRNI”, uzspridzināja ukraiņi. Precīzs nogalināto skaits nav zināms (lēš, ka tas var sasniegt pat 600), jo okupanti vēlāk nojauca drupas.

“Lūk, viss tas, par ko mēs runājam tagad, vēlāk obligāti apstiprināsies. Jo mūsu pretinieki melo, bet mēs runājam patiesību,” saka “eksperts” Markovs.

Jauns.lv jau vēstīja par sašutumu, kādu radīja Latvijas Televīzijas lēmums "Vagner" algotņu dumpja laikā uzklausīt šī acīmredzami neveselā fantazētāja viedokli, par spīti tam, ka viņa odiozā reputācija ir plaši zināma jau daudzus gadus, un viņa nekontrolētie iztēles lidojumi mēdz pārsteigt pat rūdītos propagandistus.

Lai nevienam nerastos šaubas, kādi briesmoņi mīt Ukrainā, Markovs atstāsta senās pasaciņas par krievu tautas "genocīdu" Vašingtonas, Briseles un Varšavas uzdevumā. Vēl vairāk — Ukrainas teroristu režīms esot izpaudies jau agrāk, tieši ukraiņi 2015. gadā pie Kremļa nogalināja krievu opozīcijas līderi Borisu Ņemcovu.

Markovam nepietiek ar to, ka visus Ukrainas "terora aktus" vada ASV Centrālā izlūkošanas pārvalde, tā tagad stingri uzrauga ukraiņus pēc Ņemcova slepkavības. "Šī kontrole ir sevišķi stingra pēc tam, kad SBU [Ukrainas drošības dienests - red.] uz savu galvu nogalināja Borisu Ņemcovu — proamerikānisko politiķi, kas personiski pazīstams ar ASV prezidentu. Par Ņemcova neatļautu nogalināšanu amerikāņi bez žēlastības atlaida nekurienē SBU vadītāju Naļivaičenko. Vienkārši izmeta. Par spīti viņa milzu nopelniem CIP labā."

Markovu nemaz nemulsina, ka Ņemcova slepkavības izpildītājus — čečenu rīkļurāvējus — notiesāja pašas Krievijas tiesa.