foto: REUTERS/SCANPIX
Kā robots kentaurs iemācīja cietuma "trakajam" runāt - Navaļnija stāsti internetā par garlaicību aiz restēm neliecina
stāsts ir par kādu opozicionāra cietuma kaimiņu, kura komunikācija ar apkārtējo vidi lielākoties izpaužas kā mežonīga klaigāšana.
Pasaulē
2023. gada 27. jūlijs, 12:13

Kā robots kentaurs iemācīja cietuma "trakajam" runāt - Navaļnija stāsti internetā par garlaicību aiz restēm neliecina

Jauns.lv

Par Vladimira Putina opozicionāra Alekseja Navaļnija soda izciešanu sabiedrība uzzina pietiekami daudz no viņa oficiālajiem sociālajiem tīkliem. Kāds nesens stāsts iz cietuma ikdienas liecina, ka politiskā aktīvista dēļ viss cietums palicis bez radio privilēģijām.

"Sensacionāla ziņa man ir priekš jums, draugi. Trakais sāka runāt. Tas ir foršs stāsts," savu "Twitter" ("X"??) stāstu iesāk Navaļnijs.

Pats stāsts ir par kādu opozicionāra cietuma kaimiņu, kura komunikācija ar apkārtējo vidi lielākoties izpaužas kā mežonīga klaigāšana.

"Īsi sakot sakot, pirms dažiem mēnešiem pa radio teica: Krievijā izgudrots robots-kentaurs. Tas likās tik neticami, es biju sajūsmā, un, kad vēlāk pie manis uz kameru atnāca policistu delegācija, lai aizvestu mani uz darbu, es viņiem teicu, ka pa radio paziņots par robota kentaura radīšanu. Lai viņš arī strādā," piedzīvoto atstāsta Navaļnijs.

"Ārstu alianses" vadītāja pie Navaļnija kolonijas pieprasa opozicionāram ārstēšanu

gallery icon

Opozicionāra kārtējais strīds ar policiju izvērtās par desmit minūšu dialogu.

"Menti sūdzējās, ka es nepildu viņu prasības un viņi par to uzliks man visādus sodus, bet es viņiem turpināju "kalt iekšā" par robotu kentauru, un, ka radio taču nemelos. Tēma ar kentauru robotu tracināja mentus. Tāpēc es jebkuru sarunu, kura mums bija, apzināti aizvirzīju pie šīs tēmas, un arī priekšniecībai paziņoju, ka "zeku" [ieslodzīto] darbaspēks vairs nevienam nebūs vajadzīgs, jo drīzumā tautsaimniecībā visur tiks ieviesti roboti kentauri," turpina Navaļnijs.

"Bet tad man apnika, un vienā brīdī es to visu aizmirsu. Pagāja vairāki mēneši. Cietumā pilnībā atslēdza radio visiem. Izklaidei palika tikai valsts Satversmes lasīšana, klasiskā mūzika un Putina runas vakaros. Pastaigājos nesen pagalmā. Viss kā parasti: četri soļi uz priekšu, četri atpakaļ. Es mācos dzejoli, trakais mežonīgi auro blakus esošajā pagalmā. Pastaigu pagalmu ir daudz, bet viņš noteikti tiek izvests uz man blakus esošo, lai man nebūtu garlaicīgi.

Navaļniju gaida Vnukovas lidostā Maskavā

Maskavas Vnukovas lidostā svētdien pastiprināti drošības pasākumi pirms gaidāmās opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija atgriešanās Krievijā.

gallery icon

Un tad pēkšņi trakais pārtrauc savu gaudošanu un cilvēka balsī saka:

"Kaimiņ, kaimiņ!"

"Ko?" es jautāju.

Viņš saka:

"Klau, radio izslēdza, tagad ne mūzikas, ne ziņu. Vai atceries, ka atteicies strādāt, jo pa radio pateica par robotu kentauru? Kā tu domā, varbūt tāpēc?"

Kādreiz es izveidošu spilgtāko cietuma momentu topu . Un šis noteikti būs iekš TOP5," ierakstu beidz Navaļnijs.