Pasaulē
2023. gada 25. jūlijs, 11:02

VIDEO: ukraiņu specvienība Bahmutas apgabalā iznīcina divus okupantu elektroniskās karadarbības kompleksus

Jauns.lv

Ukrainas specvienība veica gaisa izlūkošanu un atklāja okupantu elektroniskās karadarbības kompleksus "Tirada" un "Leer-2", kas tika iznīcināti. Tas notika Bahmutas virzienā, atklāju Speciālo operāciju spēki.

"Tur mūsu karavīri veica ienaidnieka pozīciju izlūkošanu un pēc mērķu atrašanas veiksmīgi novirzīja un koriģēja aizsardzības spēku artilēriju," teikts ziņojumā.

Militāristi piebilda, ka pavisam nelielā laika posmā ar precīziem triecieniem tika iznīcināti 9 ienaidnieka mērķi.

foto: Ekrānuzņēmums
Ar precīzu artilērijas triecienu tiek piebeigts elektroniskās karadarbības komplekss "Leer-2".

"Papildus elektroniskajām karadarbības kompleksiem tika iznīcināti arī artilērijas lielgabali un ienaidnieka bruņumašīnas," ziņo specvienības karavīri.

Kopā ar izlūkiem savus uzdevumus izstrādā arī FPV dronu operatori, kuri uzbrūk ne tikai tehnikai un dzīvajam spēkam, bet arī iznīcina ienaidnieka novērošanas iekārtas.

Okupantu zaudējumi Ukrainā

Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz 25. jūlija rītam sasnieguši 243 220 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs. Saskaņā ar ģenerālštāba datiem diennakts laikā iznīcināti 600 iebrucēji.

Kopš atkārtotā iebrukuma sākuma pagājušā gada 24.februārī krievi zaudējuši 4174 tankus, 8131 bruņutransportieri, 4705 lielgabalus, 698 daudzlādiņu reaktīvās iekārtas, 454 zenītartilērijas iekārtas, 315 lidmašīnas, 310 helikopterus, 3977 bezpilota lidaparātus, 1307 spārnotās raķetes, 7194 automobiļus un autocisternas, 18 kuģus un ātrlaivas, kā arī 703 specializētās tehnikas vienības.

Krievijas zaudējumu apmērs tiek precizēts, jo informācijas ieguvi traucē karadarbība.