Pasaulē
2023. gada 6. jūnijs, 15:19

VIDEO: pie ķēdes, kamēr ūdens smeļas mutē - ukraiņu policists izglābj nelaimē nonākušu sunīti

Jauns.lv

Sociālie tīkli šorīt pārpildās ar video un foto no postažas, ko izraisījusi Krievijas bruņoto spēku paveiktā Nova Kahovkas dambja spridzināšana.

Kādā videoklipā redzams, kā šī rīcība tieši, nepastarpināti ietekmē iedzīvotājus – kā cilvēkus, tā dzīvniekus –, kuri atrodas plūdu riska zonā.

Nofilmētajā materiālā redzams, kā ukraiņu policisti dodas pie kāda sunīša, kuram ūdens teju jau smeļas mutē.

Projām četrkājainais draugs netiek, jo, acīmredzot, ir piesiets.

Fonā dzirdams, kā viens no policistiem nolād šorīt notikušo un jautā, vai kolēģim neatrastos nazis, ar ko dzīvnieku atbrīvot.

Ukrainas Dienvidu operāciju pavēlniecība 6. jūnija rītā ziņoja, ka Krievijas spēki uzspridzinājuši Kahovkas hidroelektrostaciju.

Sprādziens pie Nova Kahovkas dambja apdraud Ukrainas Hersonas reģionu ar postošiem plūdiem.

Applūšanai pakļautas aptuveni 80 apdzīvotās vietas, ieskaitot Hersonas pilsētu.

Kahovkas HES atrodas Krievijas karaspēka kontrolē, taču pēc aizprosta uzspridzināšanas applūst teritorijas gan Dņepras labajā krastā, kuras kontrolē Ukraina, gan  Krievijas okupētās teritorijas kreisajā krastā.

Apgabala kara administrācijas vadītājs Oleksandrs Prokudins informējis, ka ūdens līmenis sasniegs kritisko atzīmi piecu stundu laikā un aicinājis apdraudēto rajonu iedzīvotājus evakuēties.

Saistībā ar aizsprosta uzspridzināšanu Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis sasaucis valsts Drošības un aizsardzības padomes ārkārtas sēdi.

Apgabala administrācija organizē evakuācijas autobusus.

Tikmēr Krievijas blogeri apgalvo, ka dambi bombardējuši Ukrainas spēki, un Krievijas ieceltais okupētās Nova Kahovkas mērs noliedz, ka dambis vispār būtu pārrauts, lai gan sociālajos tīklos izplatītajos video redzams, ka dambis ir drupās.