Pasaulē
2023. gada 2. jūnijs, 13:57

Kaujas pie Šebekino: Krievija trāpījusi automašīnai ar cilvēkiem, sajaucot tos ar diversantiem

Jauns.lv

Belgorodas apgabala Tavolžankā, kilometra attālumā no Šebekino, Krievijas armija šāvusi pa automašīnu ar civiliedzīvotājiem, sajaucot auto ar diversantiem. Gājuši bojā vismaz divi cilvēki, vēsta "Krievijas brīvības" leģions.

Pēc leģiona datiem, Krievijas Federācija izmanto savu iecienīto taktiku un nerēķinās, ka kaujās ar leģionāriem var ciest arī civiliedzīvotāji.

"Artilērijas uguns aptver visus punktus, kur tiek fiksēta leģionāru un Krievu Brīvprātīgo korpusa kustība. Netālu no Tavolžankas ienaidnieks iznīcināja automašīnu ar civiliedzīvotājiem, sajaucot tos ar mūsu diversantu grupu. Vismaz divi civiliedzīvotāji tika nogalināti," teikts ziņojumā.

Cīņu laikā leģionāru rindās ir ievainotie.

"Mums ir aktīvas cīņas Novaja Tavolžankas ciema nomalē. ​​Diemžēl ir ievainoti leģionāri, bet brīvība tiek izcīnīta ar asinīm," piebilst leģions.

foto: EPA/Scanpix
Postījumi pēc artilērijas apšaudes Belgorodā.

Tikmēr Belgorodas apgabala gubernators Vjačeslavs Gladkovs ziņo par divām nogalinātām sievietēm un diviem ievainotiem vīriešiem.

"Šāviņa šķembas trāpīja garāmbraucošām automašīnām. Vienā no tām brauca divas sievietes, no gūtajiem ievainojumiem viņas gāja bojā uz vietas," savā "Telegram" kanālā raksta Gladkovs. Vēl divi vīrieši guvuši ievainojumus.

Jāatgādina, ka 2. jūnija rītā leģionāri publicēja video no kaujas pie Novaja Tavolžankas ciema Krievijas Federācijas Belgorodas apgabalā.

Kad notika iepriekšējie RDK reidi pāri robežai, Kijiva skaidroja, ka Ukrainai ar tiem nav tieša sakara, ka korpuss nav bruņoto spēku sastāvā un ka tā rindās ir Krievijas pilsoņi.

Krievu uzbrukumi automašīnām ar civiliedzīvotājiem

Krievijas spēki bieži izmanto uzbrukumus civilajiem transportlīdzekļiem kā ieročus. Piemēram, pagājušā gada septembra beigās Krievijas iebrucēji ar raķeti trāpīja civiliedzīvotāju kolonnai, kas stāvēja rindā pie izbraukšanas no Zaporižjas. Toreiz cieta 66 cilvēki.

foto: Ekrānuzņēmums
"Krievijas brīvības" leģions paziņo, ka gatavojas atbrīvot visu Krieviju - no Belgorodas līdz Vladivostokai.

2023. gada februārī Krievijas karaspēks Hersonas apgabalā brutāli apšaudīja civilo transportlīdzekli uz laiku okupētajā Hola Pristaņā. Tajā atradās trīs cilvēki, tostarp bērns. Automašīna aizdegās un bērns gāja bojā notikuma vietā.

Krievija 2022.gada 24.februārī sāka pilna mēroga karu pret Ukrainu, uzbrukumu cita starpā veicot arī no Belgorodas apgabala. No šī reģiona tika veikts uzbrukums Harkivai un Sumiem.

Pērn septembrī pēc Ukrainas pretuzbrukuma Krievijas karaspēks pameta teju visu Harkivas apgabalu.

Pēdējā laikā vietvaras pārstāvji ziņo par Šebekinas apšaudīšanu teju katru dienu. Ukraina šīs ziņas nekomentē.