foto: STEPHANE LEMOUTON-POOL/SIPA/Shutterstock/ Vida Press
Īlons Masks par mākslīgo intelektu: "Ja jums ir džins, kas var dot jebko, tas ir bīstami!"
Īlons Masks 2023. gada 15. maijā Parīzē tiekas ar Francijas prezidentu Emanuelu Makronu.
Pasaulē
2023. gada 29. maijs, 06:45

Īlons Masks par mākslīgo intelektu: "Ja jums ir džins, kas var dot jebko, tas ir bīstami!"

Jauns.lv

Ilons Masks kritizē mākslīgo intelektu, sakot, ka tas nav "nepieciešams visam, ko mēs darām". Tā miljardieris izteicies, uzstājoties video sarunā "Wall Street Journal" ģenerāldirektoru padomes samitā Londonā, raksta "Sky News".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pēc viņa teiktā, superintelekts ir "nūja ar diviem galiem".

"Ja jums ir džins, kas jums var dot jebko, tas ir bīstami," sacīja Masks, piebilstot, ka mākslīgo intelektu var izmantot "dronu kara" radīšanai.

Miljardieris sagaida, ka valdības visā pasaulē primāri mākslīgo intelektu izmantos ieroču izstrādei.

"Tādējādi vienkārši labāka ieroča esamība kaujas laukā, kas spēj reaģēt ātrāk nekā jebkurš cilvēks, ir tas, uz ko spējīgs mākslīgais intelekts. Jebkuri nākotnes kari starp attīstītajām valstīm vai vismaz valstīm, kam pieder bezpilota lidaparāti, galvenokārt būs bezpilota kari," sacīja Masks.

Kad viņam jautāja, vai mākslīgais intelekts tuvina impērijas galu, viņš atbildēja: "Es domāju, ka jā. Es nedomāju, ka mākslīgais intelekts ir nepieciešams visam, ko mēs darām. Šobrīd jūtama nedaudz impēriskā vēlās stadijas atmosfēra."

"Viena no pirmajām vietām, kur jāuzmanās, izmantojot mākslīgo intelektu, ir sociālie tīkli manipulēšanai ar sabiedrisko domu," piebilda Masks.

Atbildot uz jautājumu, cik lielas būs izmaiņas gaidāmajās ASV prezidenta vēlēšanās, viņš uzsvēra nepieciešamību pievērst uzmanību šim jautājumam, "lai minimizētu mākslīgā intelekta manipulāciju ietekmi".

"Mēs to nopietni uztveram tviterī, un es domāju, ka mēs ieviešam visus aizsardzības līdzekļus liela mēroga manipulāciju atklāšanai sistēmā," sacīja Masks.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās