1dienas
19stundas
31minūtes
32sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Ukrainas izlūkošanas pārvalde: "Putins ir nošaušanas saraksta augšgalā"
foto: ddp/abaca press/ Vida Press
Vladimirs Putins 2023. gada 9. maijā Uzvaras dienā Maskavā.
Pasaulē

Ukrainas izlūkošanas pārvalde: "Putins ir nošaušanas saraksta augšgalā"

Jauns.lv

Ukrainā izveidots saraksts ar Krievijas iedzīvotājiem, kurus varētu likvidēt. Visi "mērķi" esot atbildīgi par karu Ukrainā, taču sarakstā pirmais ir Krievijas Federācijas prezidents Vladimirs Putins.

Ukrainas izlūkošanas pārvalde: "Putins ir nošaušan...

Vācu izdevuma "Die Welt" žurnālists jautājis Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes pārstāvim Vadimam Skibickim, vai Ukrainas puse stāv aiz uzbrukumiem Krievijas propagandistiem.

"Manuprāt, krievi karo savā starpā, cīnās par savu nākšanu pie varas. Tādi cilvēki kā Jevgēņijs Prigožins, Igors Girkins un citi, kas kritizē valdību un armiju," intervijā norādīja Skibickis.

Pēc viņa teiktā, Ukrainas izlūkdienestam tie nav paši galvenie mērķi, bet prioritātē ir vienības komandieris, kurš saviem cilvēkiem liek uzbrukt. Vienlaikus viņš norādīja, ka "nošaušanas saraksta" augšgalā ir Putins.

"Viņš (Krievijas prezidents – UNIAN) koordinē un izlemj, kas notiek. Galarezultātā tomēr katram būs jāatbild par savu rīcību. Ģenerālštāba priekšnieks Valērijs Gerasimovs un aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu izplānojuši uzbrukumu un tagad nespēj pagriezt atpakaļ. Čečenijas vadītājs Ramzans Kadirovs pirmos mēnešus bijis visur, bet kur viņš ir tagad? Viņš saprata, ka stratēģiski Putina režīms jau ir zaudējis. Taču tās nav saraksta beigas, ir vēl Sergejs Surovickins un krievu komandieri, kas ienāca, domājot, ka piedalīsies parādē," norādīja Skibickis.

Tāpat viņš sacīja, ka "melnajā sarakstā" iekļauts arī "Vagner" vadonis Jevgēņijs Prigožins.

"Mēs karojam, un tie ir mūsu ienaidnieki. Ja svarīga figūra ražo un finansē viņiem ieročus, tad to likvidēšana glābtu daudzu mierīgo iedzīvotāju dzīvības. Saskaņā ar starptautiskajām konvencijām tas ir likumīgs mērķis," rezumēja Ukrainas Aizsardzības ministrijas pārstāvis.

Pēdējie paziņojumi par Putina veselības stāvokli

Medijos ik pa laikam parādās informācija, ka Krievijas diktatoram Vladimiram Putinam ir nopietnas veselības problēmas. Piemēram, izdevums "The Sun" rakstīja, ka viņam ir agrīna Parkinsona slimības stadija un aizkuņģa dziedzera vēzis, kā arī iespējams prostatas vēzis.

2023. gada janvārī Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes vadītājs Kirils Budanovs norādīja, ka Putins ir slims ar vēzi.