Pasaulē
2023. gada 23. maijs, 09:22

“Mājās vēl nebrauciet” Belgorodas gubernators liek noprast, ka ar bruņoto Putina opozicionāru izdzīšanu neveicas

Jauns.lv

Situācija uz Krievijas-Ukrainas robežas esošajā Belgorodas apgabalā joprojām saglabājas saspringta. Pie iedzīvotājiem šorīt vērsies apgabala gubernators Vjačeslavs Gladkovs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Savā uzrunā, kura gatavota sociālajiem tīkliem Gladkovs uzsver, ka “joprojām turpinās pretterorisma operācija”.

Viņš pateicas visiem, kuri vakardien laikus evakuējušies un norāda, ka pagaidām atgriezties nav droši – Krievijas spēki turpinot apdzīvoto vietu “tīrīšanu”.

“Mājās vēl nebrauciet. Kad tas būs droši, es paziņošu savos sociālajos tīklos, tas tiks paziņots,” pie apgabala iedzīvotājiem vēršas gubernators.

Tikmēr Krievijas medijos turpinās manāms apjukums, runājot par notikumiem pierobežā.

Un arī Gladkova šorīt teiktais par neko labu okupantu pusē neliecina.

Šī rīta video viņš piebilst, ka pašlaik ir zināms par diviem ievainotiem civiliedzīvotājiem, taču līdz viņiem Krievijas spēki “vēl nav tikuši” – tā esot šī rīta prioritāte.

Tas var nozīmēt, ka Ukrainas pusē karojošo Krievijas pilsoņu leģions "Krievijas brīvība" un formējums "Krievu brīvprātīgais korpuss" Putina karaspēkam Belgorodas apgabalā joprojām sagādā galvassāpes.

Militārā “trollinga” operācija

Tikmēr starptautiski Belgorodas apgabalā notiekošo virkne politikas un militāro apskatnieku un pat no dažu valstu oficiālie valdības pārstāvji jau paguvuši nodēvēt par incidentu, kurš vēsturē ieies kā nebijusi militārā “trollinga” [interneta žargons: “izjokošana”] operācija.

Sociālajos tīklos masveidā izplatās Belgorodā notiekošā salīdzināšana ar savulaik Krievijas atbalstīto Ukrainas austrumu separātistu pastrādāto.

Ļaudis zobojas, ka Krievijai vajadzētu vienkārši “iziet uz kompromisu” un “ļaut “Belgorodas tautas republikai” mierīgi dzīvot”.

Internets joko arī par to, ka Belgorodā karo “Krievijas pilsoņi, kuri bruņojumu droši vien paši sapirkuši vietējos veikalos”.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Šādi apgalvojumi savulaik bija populāri, kad Krievijas pusē propagandisti komentēja Ukrainā – Donbasā notiekošo.

Ukraina pagaidām distancējas

Tikmēr Ukrainas puse manāmi norobežojas no notikumiem Krievijā, uzsverot, ka pieejamā informācija liecina tikai par Krievijas pilsoņu izvērstu militāru operāciju.
Ukrainā karojošo krievu leģions "Krievijas brīvība" un "Krievu brīvprātīgais korpuss" veic operāciju Krievijas Belgorodas apgabala teritorijā, lai izveidotu "drošības zonu" Ukrainas civiliedzīvotāju aizsardzībai, pirmdien paziņoja Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes (HUR) pārstāvis Andrijs Jusovs.

Ukrainas prezidenta biroja vadītāja padomnieks Mihailo Podoļaks paziņoja, ka "Ukraina ar interesi vēro notikumus Belgorodas apgabalā Krievijā un pēta situāciju, bet tai nav nekāda sakara ar to".

"Vienīgais virzošais politiskais spēks totalitārā valstī ar skrūvju pievilkšanu vienmēr neizbēgami kļūst partizānu kustība ar ieročiem rokās," tviterī norādīja Podoļaks.

Tikmēr Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs pavēstīja, ka Belgorodas apgabalā notiekošā mērķis ir novērst uzmanību no Bahmutas, kura, kā apgalvo “Vagner” noziedzīgais grupējums, beidzot esot ieņemta.

Krievijas drošībniekiem Belgorodā uzbrūk drons

Par to, ka Putina bruņotā opozīcija abu Ukrainā karojošo krievu grupējumu veidolā negrasās viegli padoties, liek domāt arī notikums naktī uz otrdienu – uzbrukums Federālā drošības dienesta (FDD) ēkai, vēsta vairāki "Telegram" kanāli.

Pēc visa spriežot, uz FDD ēkas no drona nomestas sprāgstvielas, ziņo kanāls "Readovka".

Tas vēsta, ka uz jumta redzami dūmi, ieradušies ugunsdzēsēji. Uzbrukums noticis pēc plkst.23.

Informāciju par uzbrukumu FDD ēkai apstiprina arī Kremli atbalstošais kanāls "Ribarj", piebilstot, ka uzbrukts arī Iekšlietu ministrijas vietējās pārvaldes ēkai.