Pasaulē
2023. gada 22. maijs, 10:49

VIDEO: Maskavā avarē krievu luksusa automobilis ar valsts numuriem - izskan, ka tas piešķirts patriarham Kirilam

Jauns.lv

Šorīt Maskavā notikusi avārija, kurā smagi sadauzīts viens no glaunajiem Krievijas Federācijas varas elitei veidotajiem pašmāju limuzīniem "Aurus".

Par negadījumu, kurā iesaistīta šāda automašīna, atsaucoties uz saviem avotiem ziņo "RIA Novosti".

Kā vēsta Krievijas informatīvo resursu "Baza" un "112" attiecīgie "Telegram" konti, negadījums noticis plkst.6:30 pēc Maskavas laika.

Kāds "Volvo" nelaikā izbraucis no savas joslas un sadūries ar "Aurus". Saskaņā ar šobrīd pieejamo informāciju, sadursmes rezultātā ir cietis  viens cilvēks, kurš no hospitalizācijas atteicies.

Kadri no notikuma vietas parādījušies arī internetā.

Zināms, ka "Aurus" ir Kremļa ietekmīgo augstas klases automašīnu zīmols, kura spēkrati tiek izmantoti, lai pārvadātu augstas valsts amatpersonas, kā arī citas valsts aizsardzībai pakļautas personas.

Ukrainas medijs "Hromadske" ziņo, ka konkrētā avārijā iekļuvusī "Aurus" automašīna, iespējams, esot piešķirta skandalozajam patriarham Kirilam (Vladimiram Gundjajevam).

Gundjajevs un viņa baznīca gadiem atbalsta Vladimira Putina politiku, tostarp arī iebrukumu Ukrainā.

Krievijas policija notikušo avāriju ilgu laiku nav komentējusi, taču TASS, atsaucoties uz avārijas dienestiem, nu raksta, ka "automašīna "Aurus" ar valdības numuriem tik tiešām ir iekļuvusi avārijā".

Piebilsts gan, ka automašīnā nav bijis pasažieru un attiecīgi nav arī cietušo.