foto: Publicitātes foto
Pakrojas muiža ielūdz uz vērienīgāko ziedu festivālu
Pasaulē
2023. gada 1. maijs, 07:17

Pakrojas muiža ielūdz uz vērienīgāko ziedu festivālu

Jauns.lv

Otro reizi Pakrojas muižā iespējams piedzīvot krāsaino un dabas atdzimšanas prieka pilno pavasara ziedu festivālu. Šopavasar tas atgriežas ar vēl lielāku ziedu pārpilnību - zied narcises, hiacintes un visdažādākās tulpes. Pakrojas muižā līdz pat jūnijam ir iespēja vērot īstu pavasara ziedu renesansi.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

10 hektāru lielajā muižas teritorijā ir iestādīti vairāk nekā 5 miljoni ziedu sīpolu, kas dažādos ornamentos rotās muižas plašo teritoriju un krāšņās ziedu paletēs iekrāsos katru soli un skatu festivālā.

Šis nu jau otro reizi rīkotais festivāls ir dzimis, cieši sadarbojoties ar Nīderlandes ziedu audzētājiem. Muižā acis priecēs vairāk nekā 250 veidu tulpju un citi izmeklētākie pavasara ziedi: narcises, hiacintes, muskares un citi.

Muižā iespējams piedzīvot īstu dabas atdzimšanu: ieraudzīt, kā kādreiz notika pavasara darbi saimniecībā, savām rokām arī tos izbaudīt, iestādīt kartupeli vai puķes, apmeklēt muižas kūti, redzēt, kā, sākoties sējas darbiem, notiek zemes apstrāde ar zirgiem un veco laiku tehniku. Muižas ļaudis viesiem demonstrēs, kā notiek zemes aršana ar 1936. gada traktoru Ford un iejūgtiem muižas zirgiem. Aptiekāra dārzā redzēt muižas garšaugu un dārzeņu sēšanu un ravēšanu.

Pakrojas muižas ziedu festivāls

Otro reizi Pakrojas muižā iespējams piedzīvot krāsaino un dabas atdzimšanas prieka pilno pavasara ziedu festivālu. Šopavasar tas atgriežas ar vēl ...

gallery icon
7

Šajā vasarā festivāls „Sapnis vasaras naktī” pārsteigs ar savu ziedu pārbagātību, kāda nav redzēta visā Ziemeļeiropā — fantastisks, neizsakāms ziedu daudzums.

Festivālā apmeklētājus pārsteigs īpašā uzmanība, kas veltīta vēsturiskās arhitektūras izrotāšanai, kur ziedu instalācijas ir pacelta desmitiem metru augstumā, bet milzīgās ziedu kompozīciju skulptūras uzzied neierastās krāsās un perspektīvās.

Pakrojas muiža ir viena no lielākajām un skaistākajām Baltijas valstīs. Tā ir īsta pils ar milzīgu parku, kur atrodas krogs, zirgu stallis, kostīmu istaba, alus darītava, moku muzejs un daudz kas cits.

Galvenā ēka atrodas centrā — tas ir vecs savrupnams ar terasēm, balkoniem, kolonnām, kamīnzāli, restorānu privātiem pasākumiem un viesu istabām. Istabiņas šeit var rezervēt, piemēram, var pārnakšņot greznā barona vai baroneses istabā.

Attālums līdz muižai no Viļņas — 180 km, bet no Rīgas — 140 km.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās