foto: ZUMAPRESS.com
No Turcijas līdz Londonai 56 dienās. Pasaulē garākais autobusa maršruts vedīs arī caur Latviju
Autobusa stūre.
Pasaulē
2023. gada 18. aprīlis, 12:00

No Turcijas līdz Londonai 56 dienās. Pasaulē garākais autobusa maršruts vedīs arī caur Latviju

Jauns.lv

No Turcijas līdz Londonai 56 dienās. Indijas ceļojumu uzņēmums “Adventures Overland” nākuši klajā ar jaunu ideju 2023. gadam. Gandrīz divu mēnešu ilgajā braucienā 30 pasažieriem būs iespēja iepazīties ar 22 valstu kultūru un brīnumaino dabu. Starp ceļojumā iekļautajām valstīm atrodama arī Latvija.

Jaunais autobusa maršruts ietvers ne tikai Latviju, bet Turciju, Balkānus, Austrumeiropu, Lietuvu un Igauniju, Skandināviju, kā arī Rietumeiropu.

Ceļotgribētājiem tiks piedāvāta unikāla iespēja “izvizināties” garākajā autobusa braucienā pasaulē, kas kopumā aptvers 22 valstis un mērot 12 000 kilometru garu ceļu no Stambulas līdz Londonai.

Ceļojuma maršrutā iekļauta Sofija, Belgrada, Zagreba, Ļubļana, Budapešta, Bratislava, Prāga un Varšava, Polijā iecerēts arī Aušvicas apmeklējums. Tālāk ceļojums vedīs cauri Lietuvai, Latvijai un Igaunijai, pēc tam šķērsos Somu līci. Programmā ir Ziemassvētku vecīša ciemata un Eiropas vistālākā ziemeļu punkta apmeklējums.

foto: Adventures Overland
Ceļojuma maršruta karte.

Norvēģijā tiek solīta iespēja vērot ziemeļblāzmu. Bet pēc Stokholmas un Kopenhāgenas iepazīšanas ceļotāji uzsāks ceļu uz Lielbritāniju caur Vāciju, Nīderlandi, Beļģiju un Franciju.

Kā sola ceļojuma rīkotāji, lielākajā daļā brauciena posmu starp tiem paredzēta viena atelpas diena. Katru otro dienu paredzēts nobraukt no 95 līdz 675 km, veicot vidēji aptuveni 440 km dienā. Ceļojumā kopumā tiks nobraukti 12 265 km.

Pasažieriem autobusā tiek solīts maksimāls komforts: sēdekļi ar regulējamu atzveltni, pietiekama vieta kāju izstiepšanai, plašas ejas, kā arī multimediju izklaides iespējas. Turklāt katram pasažierim atļauts ņemt līdzi divus pilna izmēra koferus.

foto: Adventures Overland
Autobusa interjers.
foto: Adventures Overland
Autobusa interjers.
foto: Adventures Overland
Autobusa interjers.

Vēl jāpiebilst, ka šāds brauciens vienam ceļotājam izmaksā vairāk nekā 22 000 eiro, ieskaitot ikdienas brokastis, 30 pusdienas un vakariņas, kā arī plānotās nakšņošanas viesnīcās.

Autobusa starts plānots no Stambulas 7. augustā, bet galamērķi Londonā plānots sasniegt 1. oktobrī.

Autobuss uz Londonu ir Ginesa rekorda īpašnieku Sandžaja Madana un Tušara Agarvala, “Adventures Overland” dibinātāju, ideja. Uzņēmums, kas dibināts 2012. gadā, ir Indijas vadošais un vairākkārt apbalvotais ekspedīciju uzņēmums, kas piedāvā pārsteidzošus ceļojumus un pārrobežu braucienus, šķērsojot sešus kontinentus.