foto: REUTERS/SCANPIX
Ārzemju rusofili apliecina uzticību Kremļa fašismam
Filmās Stīvens Sīgals cīnās ar teroristiem, bet dzīvē ir ar viņiem uz vienu roku.
Pasaulē
2023. gada 27. marts, 04:50

Ārzemju rusofili apliecina uzticību Kremļa fašismam

Jauns.lv

Marta vidū Maskavā noritēja Starptautiskās rusofilu kustības dibināšanas kongress. Kamēr teju visa civilizētā pasaule un vienkārši saprātīgi cilvēki ar riebumu novēršas no Krievijas, uz minēto pasākumu ieradās ap 90 ārzemnieku, to vidū daudzi sazvērestības teoriju piekritēji un dažādu nokrāsu politiskie margināļi.

Viens no šā saieta inicatoriem bija amerikāņu aktieris Stīvens Sīgals, kurš jau daudzus gadus pazīstams kā rašisma un Krievijas diktatora Putina atbalstītājs. Kopš 2016. gada viņš ir Krievijas pilsonis un ir nopircis māju Piemaskavā, turklāt kaimiņos Putinam. Kongresā Sīgals paziņoja, ka ir “par 100% rusofils un par miljons procentiem krievs”.

Lielākais krievs starp bulgāriem

Kongresu atklāja otrs iniciators, bijušais Bulgārijas parlamenta deputāts Nikolajs Maļinovs, kurš dzimtenē apsūdzēts par spiegošanu. ASV viņam piemērojušas sankcijas par kukuli tiesnesim, kas ļāva Maļinovam izbraukt no valsts, lai saņemtu Putina pasniegto apbalvojumu. Kremļa propagandisti viņu dēvē par “vislielāko krievu starp bulgāriem”.

Kamēr Krievija turpināja bombardēt Ukrainas pilsētas, viņš pauda, ka pienācis laiks “gaismas spēkiem uzvarēt tumsas spēkus”.  27. februārī, piedaloties Krievijas televīzijas "Pirmā kanāla" raidījumā “Lielā spēle”, Maliniovs paziņoja, ka tie, kas Maskavu sauc par agresoru, esot “barbari, rusofobi un mūsdienu fašisti”.

Šarla de Golla mazdēls

Ieradās arī kādreizējā Francijas prezidenta Šarla de Golla mazdēls. Viņa vectēvs vadīja Francijas cīņu pret nacistiem Otrā pasaules kara laikā, bet Pjērs de Golls nostājies 21. gadsimta fašistu pusē. Viņš gan to sauc citādi – ieradies Maskavā, lai “līdzdarbotos mieram un draudzībai”. “Es ticu, ka šo konfliktu izprovocēja un izraisīja anglosakšu intereses,” de Golls intervijā “The Guardian” piesauca anglosakšus tādā pašā veidā, kā kādreiz Hitlera piekritēji.

Februārī laikrakstam “Le Parisien” de Golls klāstīja, ka Rietumi “diemžēl atļāva Zelenskim, viņa oligarhiem un neonacistu militārajām grupām iepīties kara spirālē”.

Itāļu princese izvēlas Mordoru

Delegātu vidū bija itāļu princese Vitorija Aliata di Viljafranka, kura pirmā pārtulkoja itāliski Džona Tolkīna fantāzijas grāmatu “Gredzenu pavēlnieks”. Šī ir interesanta sakritība, jo dzīvē viņa nostājusies ļaunuma valstības Mordoras un goblina Golema pusē, ar ko daudzi salīdzina Krieviju un Putinu.

No tribīnes di Viljafranka salīdzināja rusofobiju ar ASV desantu Sicīlijā Otrā pasaules kara laikā, ko viņa nosauca par priekšnoteikumu Vašingtonas ietekmes izplatīšanai. Acīmredzot sen vairs nepastāvošās monarhijas princesei nešķiet pieņemami, ka ASV karoja pret nacistisko Vāciju un tās sabiedroto, Itālijas fašistu vadoni Musolīni.

Kā vienu no iemesliem vizītei Maskavā di Viljafranka norādījusi vēlmi apciemot Krievijas imperatora ģimeni. Nav gan skaidrs, ko tieši, jo Nikolaju II ar ģimeni boļševiki nošāva 1918. gadā. “Es esmu Romanovu māsīca,” apgalvo itāliete. Viņa arī uzsver: “Es Putinu saskatu esam labāku par Baidenu, taču esmu Obamas pusmāsas liela draudzene.” Pavisam dīvains bija di Viljafrankas vēstījums, ka Eiropas zēnus mudinot precēties ar govīm un tādu vēlmi esot izteicis viņas pašas dēls.

Šausminoši noziegumi

Kongresā uzstājās Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs un apsveikumu atsūtīja Putins. Dienā, kad rusofili baudīja savu saimnieku viesmīlību, Ukrainas prokuratūra nāca klajā ar apsūdzību diviem Krievijas karavīriem par četrus gadus vecu meitenes seksuālu izmantošanu un viņas mātes grupveida izvarošanu. Tas noticis, draudot ar ieročiem bērna tēva acu priekšā. Viens no neliešiem jau ir miris, otrs, vārdā Jevgeņijs Černokņižnijs, atgriezies Krievijā.

Šie kara noziegumi bija daļa no seksuālo noziegumu sērijas, kas pastrādāti 2022. gada martā Brovari rajonā. Pēc neveiksmīgā mēģinājuma ieņemt Kijivu okupanti ienāca Brovari un sāka terorizēt iedzīvotājus. “Viņi iepriekš atlasīja sievietes, saskaņoja savas darbības un lomas,” teic prokurori, kuru dokumenti balstīti uz liecinieku un cietušo intervijām.

Divi okupanti ielauzās kādā mājā, kur piekāva gados vecu pāri un izvaroja 41 gadu vecu grūtnieci un 17 gadus vecu meiteni. Citā vietā, kur dzīvoja vairākas ģimenes, iebrucēji izvaroja 15 gadus vecu meiteni un viņas māti. Visas cietušās ir dzīvas un saņem psiholoģisko un medicīnisko aprūpi.