foto: REUTERS/SCANPIX
Nosūtīti uz nokaušanu - Krievijas rezervisti Donbasā arvien biežāk nepakļaujas pavēlēm
Mobilizētie krievu karavīri
Pasaulē
2023. gada 15. februāris, 10:19

Nosūtīti uz nokaušanu - Krievijas rezervisti Donbasā arvien biežāk nepakļaujas pavēlēm

Jauns.lv/LETA

Krievijas rezervisti no Kaļiņingradas atteikušies pildīt pavēli uzbrukt Ukrainas armijas pozīcijām Donbasā.

Pēdējā laikā šādi nepakļaušanās gadījumi starp Krievijas karavīriem novērojami arvien biežāk.

Rezervistiem, kas tika mobilizēti oktobrī, bija jādien teritoriālajos spēkos savā reģionā, bet galu galā viņi tika nosūtīti uz fronti Ukrainā bez pienācīgas sagatavošanas un ieročiem.

Kas ir krievu karavīra sausajā pārtikas devā? Nekas garšīgs!

Kāda Twitter lietotāja Mykhailo rīcībā nonākusi Krievijas armijas sausās pārtikas deva. Viņš nolēma “izstudēt” un padalīties ar novērojumiem par ēdiena ...

gallery icon

Rezervisti video vēstījumā Kaļiņingradas gubernatoram sūdzējušies, ka "nosūtīti uz nokaušanu". Viņi sacīja: "Mūsu komandieri atrodas tālu, mums nav saziņas līdzekļu, neviens no augstāk stāvošajiem mūs neapmeklē (..). Viņi izmanto mūs kā pirmo uzbrukuma līniju, kā lielgabalu gaļu."

"Vakar mūs vajadzēja nosūtīt uzbrukumā. Šim uzbrukumam nebija jēgas, jo mums bija paredzēts uzbrukt teritorijai, kuru nevarēja ieņemt vairākus mēnešus. Mēs visi kā viens atteicāmies," paziņoja rezervisti.

Izpostītā Hersona pēc okupantu padzīšanas 2022. gada novembrī

gallery icon

"Radio Brīvība" intervēja māsu vienam no rezervistiem. Viņa sacīja, ka brālis piezvanījis un sacījis, ka viņi atrodas briesmīgā situācijā.

"Zēni nezina, ko darīt. Viņiem ir divas iespējas: piedalīties uzbrukumā un nomirt vai dezertēt un doties uz cietumu," sacīja sieviete.

Tikmēr neatkarīgie Krievijas mediji ziņoja, ka rezervistu grupa no Krievijas Tivas Republikas pagājušajā nedēļā nākusi klajā ar līdzīgu paziņojumu. Arī viņi nosūtīti uz Donbasu bez pienācīgas sagatavošanas.

Rezervisti apgalvoja, ka viņi pamesti frontes līnijā un nav iekļauti nevienā vienībā. Viņi arī sacīja, ka Maskavas uzturēto kaujinieku bandu pašpasludinātās tā dēvētās Doņeckas tautas republikas karavīri viņus regulāri piekauj.

Nolaupītā bērnība: kā Ukrainas bērni cenšas izdzīvot Krievijas nežēlīgajā karā

gallery icon

19.12.2022. Krievijas dronu triecieni Kijivai

Krievijas dronu triecieni Kijivas infrastruktūrai

gallery icon