foto: CHINE NOUVELLE/SIPA
Medvedevs kā dārgu konjaku smeķē Ukrainai nodarīto postažu
Dmitrijs Medvedevs
Pasaulē
2023. gada 3. februāris, 12:41

Medvedevs kā dārgu konjaku smeķē Ukrainai nodarīto postažu

Jauns.lv

Reti kad Krievijas eksprezidents Dmitrijs Medvedevs izskatījies tik starojoši laimīgs. Šoreiz burtiski izgarošo to postažu un nelaimi, ko Krievija nodarījusi Ukrainas ekonomikai, neaizmirstot dienišķās ķengas un lamas Ukrainai un Eiropai.

“Vakar zaļo pacientu no narkoloģiskās palātas apmeklēja tantiņa-ginekoloģe, kas izlikās par galveno Eiropas dakteri. Apsprieda Mazkrievijas [nicīgs Ukrainas nosaukums krievu sabiedrībā] ekonomikas ātru un pasakainu atveseļošanos ES,” tā Medvedevs apraksta Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska un Eiropas Komisijas prezidentes Urzulas fon der Leienas tikšanos.

Tālāk Medvedevs burtiski staro labsajūtā, aprakstot postu Ukrainā. Protams, par to, kurš to visu pastrādājis, ne vārda. Marsieši, acīmredzot.

“Pagaidām Kijivas režīms ar savu rietumu kuratoru atbalstu karo ar Krieviju “līdz uzvarai”, bet šīs nelaimīgās teritorijas ekonomika strauji pārvēršas smirdīgos trūdos.” Tālāko aprakstu vērts citēt pilnībā, jo tas skan kā vaļsirdīga vainas atzīšana Hāgas tribunālā un noderēs kaitējuma atlīdzināšanas piedziņā no Krievijas, tikai Medvedevs, aizrāvies ar saviem mazajiem prieciņiem, to neapjēdz.

“1. Ukraina pašlaik pazaudēja teritorijas, kas tai nodrošināja apmēram 40 % nacionālā rūpniecības potenciāla un apmēram 15 % pirmskara IKP.

2. Tai vairs nav piekļuves derīgo izrakteņu krājumiem vairāk nekā 12 triljonu dolāru apmērā. Ieskaitot 63 % ogļu atradņu un 42 % — metālu iegulu.

3. Pilnā sparā bezdibenī lido lauksaimniecība. Pirmkārt, strauja ražas krišanās. Kvieši: 19,4 miljoni tonnu 2022. gadā pret 32,5 miljoniem 2021. gadā. Kukurūza: 18,4 miljoni tonnu — 35,1 miljons. Otrkārt, sauszemes maršruti caur Poliju un Rumāniju izraisīja transporta izmaksu palielināšanos 2-3 reizes.

4. 2022. gada beigās Ukrainas IKP samazinājās par 35-36 %. Bet kopējie tās zaudējumi no sadursmes ar Krieviju sasniedza 830-850 miljardus dolāru. Un tas ir pie tā, ka 2021. gadā valsts IKP bija 200 miljardi dolāru. Šo rekordlielo kritumu bija spiesta atzīt pat viņu ekonomikas ministrija kā vissliktāko rezultātu valsts vēsturē.

5. Tālāk tikai galīgs rūpniecības sabrukums, hiperinflācija, nabadzība un totāls bezdarbs. Nezaležnajas [vēl viens nicīgs Ukrainas apzīmējums krievu sabiedrībā] valsts parāds palielināsies no 107 līdz 180-200 miljardiem dolāru. Cerības pat uz mikroskopisku atjaunošanu ir niecīgas.”

Gana izpriecājies par kaimiņu sagrauto ekonomiku, Medvedevs pāriet pie “specoperācijas” mērķiem — iznīcināt valsti un sagādāt iespējami lielākas ciešanas iedzīvotājiem.

“Skaidrs, ka Krievija turpina strādāt pie speciālās militārās operācijas mērķu sasniegšanas. Un tātad šī gada beigās Ukrainas IKP var nokrist vēl par 5-10 %. Tādēļ aizvien skaidrāk redzama Ukrainas valstiskuma pilnīga bankrota un neizbēgama gala perspektīva.”

Protams, pie visa vainīga NATO un Eiropas Savienība. “Kurš vainīgs — retorisks jautājums. Kā godīgi atzina ļaunā vecene-vecmāte Urzula fon “Kaut kas nesaprotams”, Ukrainas vara par dalību ES un NATO maksā ar savu pilsoņu dzīvībām.”

"Rietumi nav labais dakteris Aikāsāp, bet doktors Mengele. Tas ir ļaunais ārsts-slepkava. Tādēļ Ukrainu gaida to koloniju liktenis, kurs kādreiz varoja maksimāli perversā formā, bet pēc tam izmeta nomirt pūstošajā vēstures mēslainē."

Noslēgums ir zīmīgs. Tā izsakās kodollielvalsts, ANO Drošības padomes locekles bijušais prezidents, bijušais ilggadējais premjerministrs, pašreizējais Drošības padomes priekšsēdētāja vietnieks.

“Ukrainas ekonomikas sadistiskā ārstēšana notiks pakāpeniski. Vispirms — tā ir rūpniecības un agrārā sektora amputācija. Pēc tam ekonomikas paralīze kopumā. Nu un beigās — pašas valsts atlieku organiska bojāeja. Bijušās valsts dzīvības funkciju pārtraukšanu pavadīs no asiņu un narkotiku daudzuma galīgi prātu izkūkojušas nacistu bandas neprātīgi smiekli, nepieklājīga ķēmošanās un pretīgas klaunu grimases. Un rietumu dakteru kapa klusums, ar aukstu nicinājumu vērojot viņu pašu nomocītā pacienta agoniju.”

Kā saka, komentāri lieki, darbs speciālistiem.