foto: Ekrānuzņēmums no Twitter
Oleksijs Arestovičs kļūdas dēļ atkāpjas no amata
“Pagājušajā reizē, kad es aizgāju no darba, pēc pusotra mēneša sākās karš. Redzēsim, kas šoreiz būs,” viņš piebilda sev raksturīgā izteiksmes manierē.
Pasaulē
2023. gada 17. janvāris, 11:58

Oleksijs Arestovičs kļūdas dēļ atkāpjas no amata

Jauns.lv

Ukrainas prezidenta biroja vadītāja padomnieks Oleksijs Arestovičs kopš 24. februāra izpelnījās atpazīstamību visā pasaulē, skaidrojot “YouTube” kanāla “Feigin Live” skatītājiem kara gaitu.

Nu savā “Facebook” Arestovičs paziņojis, ka uzrakstījis atlūgumu.

“Gribu parādīt civilizētas uzvedības piemēru. Man bija principiāla kļūda, tātad – projām no amata,” viņš raksta.

Arestovičs publiskoja arī fotogrāfiju ar atlūgumu, kas adresēts prezidenta biroja vadītājam Andrejam Jermakam. Dokuments datēts ar 17. janvāri.

“Pagājušajā reizē, kad es aizgāju no darba, pēc pusotra mēneša sākās karš. Redzēsim, kas šoreiz būs,” viņš piebilda sev raksturīgā izteiksmes manierē.

Okupantu raķete trāpa deviņstāvu ēkā Ukrainas pilsētā Dnipro, nogalinot vairāk nekā 40 cilvēkus viņu mājās. 2023. gada janvāris

gallery icon

Kā pavēstīja prezidenta preses sekretārs Serhijs Nikiforovs, prezidenta birojs pieņēmis Arestoviča atlūgumu un parakstīts rīkojums par viņa atlaišanu.

Par kādu kļūdu runā Arestovičs?

Vēl 14. janvārī Arestovičs “YouTube” sarunā ar Krievijas aktīvistu, juristu Marku Feiginu paziņoja, ka Krievijas raķetes piezemēšanās daudzstāvu ēkā Dnipro it kā bijusi Ukrainas pretgaisa aizsardzības sistēmas darbības sekas [sistēma notrieca raķeti, tā piezemējās uz nama].

Šo ziņu nekavējoties izplatīja Kremļa propagandisti kā pierādījumu viņu “taisnībai”, ka civiliedzīvotāju slepkavībā “vainojama pati Ukraina”.

Vēlāk Arestovičs precizēja, ka tas ir bijis tikai “pieņēmums”, un, ka Dnipro traģēdija tik un tā ir Krievijas agresijas sekas.

Arestoviča teikto nācās atspēkot arī gaisa spēkiem, uzsverot, ka krievu raķeti X-22 nav notriekusi pretgaisa aizsardzības sistēma.

Augstākajā radā jau iepriekš paziņots, ka sākta arī parakstu vākšana par Arestoviča demisijas pieprasīšanu.