Pasaulē
2023. gada 16. janvāris, 11:21

Par “specoperācijas” kritizēšanu no Maskavas teātra atlaista seriāla “Virtuve” zvaigzne

Jauns.lv

No Čehova vārdā nosauktā Maskavas Dailes teātra (MHT) par “specoperācijas” kritizēšanu atlaista seriāla “Virtuve” zvaigzne Dmitrijs Nazarovs un viņa sieva Olga Vasiļjeva.

“Dmitrijam Nazarovam bija saruna ar MHT māksliniecisko vadītāju, un sarunas rezultātā tika pieņemts lēmums atlaist Nazarovu un viņa sievu Olgu Vasiļjevu,” aģentūrai RBK paziņoja teātra vietnieks sabiedrisko attiecību jautājumos Vadims Verņiks.

Tiek ziņots, ka teātra mākslinieciskais vadītājs Konstantīns Habenskis esot mēģinājis Nazarovu “vest pie prāta”, taču nesekmīgi. Aktieris atlaists pēc kādas intervijas, kurā viņš “atklāti apmētāja ar dubļiem Krieviju”, tāpat kā viņa sieva, kura “arī neslēpj savu pretkrievisko nostāju”, vēsta Kremļa rupors “Moskovskij komsomoļec”.

Visā Krievijā sākuši atcelt izrādes, kurās viņam bija paredzēta loma, savukārt MHT reklamē (likteņa ironija — Kijivā dzimušā) rakstnieka Mihaila Bulgakova šedevra “Meistars un Margarita” pirmizrādi bez galvenā tēla Volanda, kuru vajadzēja tēlot Nazarovam, vēsta izdevums "Telegraf".

Nazarovs darbojās šajā teātrī kopš 2002. gada, viņa sieva — kopš 2005. gada. Kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā viņš pastāvīgi publicēja sociālajos tīklos pretkara vēstījumus.

Interesanti, ka pats Habenskis pirms vairākiem gadiem nosodīja Krimas aneksiju, taču par Krievijas pašreizējo iebrukumu Ukrainā tā arī nav izteicies. Pēc Nazarova atlaišanas Habenska cienītāju lapā ir pilns ar nosodījumu. Tostarp šādi: "Atlaišanas rīkojumu parakstīja tas pats Habenskis, kurš vāc līdzekļus bērnu operācijām. Par vienas bumbas cenu varēja izārstēt ne vienu vien bērnu un uzbūvēt mūsdienīgus medicīnas centrus."

"Domājām, ka krietns cilvēks, bet izrādījās SVO-ločs [vārdu spēle; krievu valodā "сволочь"  — nelietis, СВО — "speciālā militārā operācija"], " trāpīgi komentē cits.

Habenska lapas ekrānuzņēmums