foto: Ekrānuzņēmums
ASV karaspēka ziņojumu skaits par NLO nu jau pārsniedz piecus simtus
Iepriekš publicētajos video novērotās gaisa parādības joprojām tiek raksturotas kā "neidentificētas".
Pasaulē
2023. gada 14. janvāris, 13:44

ASV karaspēka ziņojumu skaits par NLO nu jau pārsniedz piecus simtus

Jauns.lv

Jauns atslepenots ASV valdības ziņojums par karavīru NLO novērojumiem atklāj simtiem jaunu gadījumu, vēsta BBC.

ASV Nacionālais izlūkošanas birojs šobrīd ir informēts par 510 ziņotajiem novērojumiem, kas ir straujš gadījumu skaita pieaugums, ja salīdzina ar 2021. gadu, kad bija fiksēti vien 144 šādi novērojumi.

Saskaņā ar ziņojumu gandrīz puse no jaunajiem novērojumiem tika uzskatīti par "ikdienišķiem" un saistīti ar cilvēku darbību.

Tomēr vairāk nekā 100 sastapšanās joprojām nav izskaidrotas.

Ziņojumā teikts, ka tikšanās ar NLO, ko valdība dēvē par neidentificētām gaisa parādībām, joprojām "notiek aizliegtā vai sensitīvā gaisa telpā, raisot iespējamas bažas par cilvēku un valsts drošību”.

No 366 jaunajiem ziņojumiem 26 tika konstatēti kā bezpilota lidaparāti, 163 bija gaisa baloni un seši gaisa objekti tika attiecināti uz kosmosa atkritumiem.

Ziņojums daļēji tika izdots, lai palīdzētu destigmatizēt pieredzi ar NLO un uzlabotu gaisa drošību.

Dokumentos teikts, ka pieaugušais ziņojumu skaits par sadursmēm patiešām ir rezultāts "koncentrētiem centieniem destigmatizēt NLO tēmu un tā vietā apzināties iespējamos riskus, ko tie rada gan kā lidojuma apdraudējuma drošību, gan iespējamu pretrunīgu darbību".

Turpat teikts, ka 171 novērojums joprojām ir "neraksturots un neatrisināts" - tas nozīmē, ka netika savākta pietiekami daudz informācijas, lai tos efektīvi identificētu.

"Šķiet, ka daži no šiem neraksturīgajiem NLO ir demonstrējuši neparastas lidojuma īpašības vai veiktspējas, un tiem ir nepieciešama turpmāka analīze," teikts ziņojumā.

Neviens no ziņojumiem nav bijis saistīts ar kādu ārpuszemes darbību.

Ziņojumus pārbauda Visu domēnu anomāliju risināšanas birojs (AARO), birojs Pentagonā, kas tika izveidots pagājušajā gadā, lai pārskatītu NLO incidentus.

Saskaņā ar jauno publiskoto dokumentu AARO koncentrēsies uz incidentu saņemšanu un analīzi ar neidentificētām parādībām un sadarbosies ar izlūkošanas aģentūrām, lai tālāk novērtētu šos incidentus.

Pagājušajā mēnesī Pentagona Aizsardzības sekretāra vietnieks izlūkošanas un drošības jautājumos medijiem sacīja: "Mēs neesam redzējuši neko, kas liktu mums domāt, ka kāds no mūsu redzētajiem objektiem ir citplanētiešu izcelsmes."

"Es līdz šim neesmu redzējis neko, kas liktu domāt, ka ir noticis citplanētiešu apmeklējums, citplanētiešu avārija vai kaut kas tamlīdzīgs," piebilda Ronalds Multrijs.

Taču turpinās centieni noskaidrot, vai atlikušajiem NLO ir Zemes izcelsme.

"Ja nevaram noteikt, kas tas ir, mēs pieņemam, ka tas var būt naidīgs," viņš teica. "Un tāpēc mums tas ir jāuztver nopietni."