foto: AFP/Scanpix
Brazīlijas eksprezidents Bolsonaru nogādāts slimnīcā ASV
Žairs Bolsonaru nogādāts Floridas štata slimnīcā
Pasaulē
2023. gada 10. janvāris, 10:40

Brazīlijas eksprezidents Bolsonaru nogādāts slimnīcā ASV

Jauns.lv

Bijušais Brazīlijas prezidents Žairs Bolsonaru pirmdien sociālajā vietnē "Twitter" ievietoja fotogrāfiju, kurā redzams slimnīcas gultā ASV pilsētā Orlando, Floridas štatā.

Zināms, ka vairāki ASV likumdevēji aicinājuši Bolsonaru izraidīt no ASV pēc viņa atbalstītāju sarīkotajiem nemieriem Brazīlijā. Tiesa gan, pamatota iemesla viņa izraidīšanai nav.

Bolsonaru norāda, ka slimnīcā ārstējas no sarežģījumiem, kas saistīti ar vecu durtu brūci.

Iepriekš viņa sieva Mišela Bolsonaru "Instagra" ierakstā norādīja, ka viņas vīrs pirmdien nogādāts slimnīcā pēc "diskomforta sajūtas" vēderā, kas saistīts ar ievainojumiem, kas gūti uzbrukumā ar nazi politiskā mītiņa laikā 2018. gadā. Bolsonaru šīs traumas saasinājuma dēļ slimnīcā nonācis jau vairākkārt, pēdējo reizi 2021. gadā pēc tam, kad viņš vairāk nekā nedēļu juta sāpes vēderā un viņu bija piemeklējušas nepārtrauktas žagas.

Zināms, ka Brazīlijas policija pirmdien nojaukusi protestētāju nometni pie armijas štāba Braziljā un aizturējusi aptuveni 1200 cilvēkus. Protestējot pret Luisa Inasiu Lulas da Silvas inaugurāciju prezidenta amatā, kas notika 1.janvārī, Žaira Bolsonaru atbalstītāji svētdien ielauzās Nacionālā kongresa un Augstākās tiesas ēkās, kā arī prezidenta pilī.

Eksprezidenta Bolsonaru atbalstītāji Brazīlijā sākuši nemierus

Iepriekšējā Brazīlijas prezidenta Žaira Bolsonaru atbalstītāji svētdien izlauzās caur policijas barikādēm un iebruka Nacionālā kongresa ēkā, protestējot pret kreisā eksprezidenta ...

gallery icon

Iebrucēji izdemolēja telpas, salaužot mēbeles un sabojājot mākslas priekšmetus. Viņi arī piekāva piecus žurnālistus.

Bijušais Brazīlijas prezidents svētdien tviterī nosodījis uzbrukumu, tomēr eksperti pauž, ka viņa atkārtotie un nepamatotie apgalvojumi par krāpšanos oktobrī notikušajās prezidenta vēlēšanās raisījuši dusmas viņa atbalstītāju vidū. Pirms svētdien uzsāktās vardarbības viņi vairākus mēnešus bija mitinājušies teltīs galvaspilsētā, un viņu klātbūtnes dēļ tika nostiprināta apsardze ārpus Kongresa ēkas.

CNN ziņo, ka Bolsonaru no Brazīlijas uz ASV devies 30. decembrī, tikai divas dienas pirms viņa pēcteča prezidenta Luisa Inacio “Lula” da Silva inaugurācijas. Nav skaidrs, cik ilgi viņš iecerējis uzturēties ASV.