foto: ekrānuzņēmums no video
"Ir diena, bet man ieslēgta gaisma!" Baltkrievijas TV izrāda aktīvistu no Latvijas, kurš aizmucis pie lētākas elektrības
“Gaisma, gāze un apkure ir nevis greznība, bet elementāras ērtības – par to pārliecinājās Romāns Samuļs, kurš pie mums atbrauca no Latvijas un palūdza politisko patvērumu,” īso sižetu piesaka propagandas TV seja.
Pasaulē
2022. gada 30. decembris, 05:41

"Ir diena, bet man ieslēgta gaisma!" Baltkrievijas TV izrāda aktīvistu no Latvijas, kurš aizmucis pie lētākas elektrības

Jauns.lv

Romāns Samuļs Latvijā līdz šim ir bijis salīdzinoši mazāk zināms aktīvists, kurš īpaši cītīgi rosījies Covid-19 pandēmijas mēnešos. Nu viņš pievienojies citiem no Latvijas uz Baltkrieviju aizbraukušajiem domubiedriem un jau paguvis tikt atrādīts valsts kontrolētajos medijos, ķengājot Latviju.

Uz Baltkrieviju šogad pārbraukuši vairāki prokrieviskie aktīvisti no Latvijas, minot “vajāšanu”, “neizturamo rusofobiju” un tamlīdzīgus iemeslus.

Tā, piemēram, izdarījusi Viktorija Matule – meitene, kura 9. un 10. maija pretlikumīgajos “Uzvaras dienas” svinēšanas pasākumos Pārdaugavā ieradās Krievijas karoga krāsās un pozēja blakus Aleksandram Dubjago – jaunietim, kurš tur atnāca ar agresorvalsts karogu rokās.

Kā iemeslu minot “valsts attieksmi pret krievvalodīgajiem”, projām aizbrauca arī aktīvists Aleksandrs Cvetkovs, kura veidotais sociālo tīklu saturs piesaistīja Latvijas drošības iestāžu uzmanību.

Dodoties uz Baltkrieviju, Latviju pameta arī Iļja Karoza – jaunietis no bēdīgi slavenās organizācijas “Academy Kids TV”, kurš Baltkrievijā intervēja diktatoru Aleksandru Lukašenko.

Jādomā, ka “lielo aktīvistu staigāšanu” veicinājis Krievijas uzsāktais karš Ukrainā, jo vairākiem no aprakstītajiem, spriežot pēc viņu stāstītā, tas palīdzējis pieņemt lēmumu.

Rīgas krievu prese ar Krievijas gāzi un bez Ukrainas

Rīgā iznākošie krievu nedēļas laikraksti, kuri “maskējas” ar Maskavas populāru avīžu “galviņām” lasošajai publikai cenšas iebarot Kremlim izdevīgus naratīvus, pārpublicējot ...

gallery icon

Baltkrievijā varot dzīvoklī ieslēgt gaismu dienas laikā

Spriežot pēc sociālajos tīklos atrodamās informācijas, ar Latvijas valsts un varas ķengāšanu aizņemtie aktīvisti turpina pamest valsti.

Nupat kā internetā pamanīts aktīvists Romāns Samuļs, kurš vairumam, visticamāk, nebūs zināms, taču Covid-19 pandēmijas mēnešos viņš biedrojās ar daudziem tā dēvēto “antivakseru” pulka viedokļa līderiem:

Samuļu itin bieži varēja manīt dažādās pret pulcēšanās ierobežojumiem un valdību vērstās protesta akcijās kā kameras operatoru.

Pie Rīgas pils norit Covid-19 aktīvistu rīkotais "brīvības konvojs"

gallery icon

Samuļam ar iepriekš aprakstītajiem uz Baltkrieviju aizbraukušajiem personāžiem kopīgs ir tas, ka viņi visi paguvuši tikt atrādīti dažādos Baltkrievijas režīma kontrolētos medijos, stāstot par kaimiņzemē atrasto laimi un bēdu ieleju, kas esot Latvija.

Tā, piemēram, Romāna Samuļa “TikTok” saturs ar lepnumu izrādīts Baltkrievijas valstij piederošajā TV kanālā “Beklarus-1”.

“Gaisma, gāze un apkure ir nevis greznība, bet elementāras ērtības – par to pārliecinājās Romāns Samuļs, kurš pie mums atbrauca no Latvijas un palūdza politisko patvērumu,” īso sižetu piesaka propagandas TV seja.

Turpinājumā seko pēdējās nedēļās īpaši cītīgi izplatītie stāsti par to, ka Latvijā esot dziļa energoresursu krīze.

Pats Samuļs saka: “Ir diena, bet man deg gaisma! Latvijā es ko tādu nevarētu atļauties, jo elektrības izmaksas ir nenormālas!”

Aktīvists savā “TikTok” video teju vai pa punktiem noskaita it visu, ko par Baltijas valstīm stāstīt pieprasa Kremļa un Baltkrievijas propaganda.

Svinīgi saspringtā gaisotnē partijas izlozē kārtas numurus vēlēšanām

Gaisotnē, kas stipri atgādina pamatskolas balles, ar neērtiem, bieži vien viedtālruņos iegrimušiem skatieniem, šī gada nudien kolorītais partiju klāsts Saeimā ...

gallery icon

Latvijā neizdevās Saeimas deputāta karjera

Vēl 14. Saeimas vēlēšanās vīrietis startēja no pretrunīgi vērtētās partijas “Tautas kalpi Latvijai”, kuras līderim – Aivaram Smanam – ir attiecības ar skandalozu, par finanšu noziegumiem notiesātu lietuvieti, Kremļa propagandistu mīluli Antanu Kondrotu.

Latgalē Samuļs saņēma vien 1147 balsis, kopumā partijai uzrādot ļoti vāju sniegumu vēlēšanās.

Interesanti, ka 2019. gadā Romāns Samuļs startējis arī Eiroparlamenta (EP) vēlēšanās no “Jaunā Saskaņa” saraksta.

Tieši šī valstij nedraudzīgā sīkpartija deva iespēju 14. Saeimas vēlēšanās startēt partijai “Tautas kalpi Latvijai”, atdodot savu savlaicīgi reģistrēto partijas “juridisko čaulu” tolaik vēl tikai biedrības “Tautas kalpi” darboņiem.

Uz EP Samuļs tiecās ar visnotaļ lakonisku, taču gramatikas kļūdām bagātu sevis aprakstu medijā Lsm.lv:

foto: Ekrānuzņēmums no Lsm.lv
Romāna Samuļa anketa, kurā viņš sabiedriskajam medijam pamato savu kandidatūru Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās.

Savā “TikTok” Samuļs īsi komentē arī situāciju Baltkrievijā, sakot, ka šeit viss ir pilnīgi otrādi, nekā stāsta “Rietumu mediji”.