foto: ddp/CTK / Vida Press
Krievu propagandisti ciniski melo, viltus ziņā izmantojot līķu maisu foto no Bučas
Pēc okupantu padzīšanas Bučā tika atrasti neskaitāmi civiliedzīvotāju līķi
Pasaulē
2022. gada 26. decembris, 19:10

Krievu propagandisti ciniski melo, viltus ziņā izmantojot līķu maisu foto no Bučas

Jauns.lv

Krievijas propagandisti izmanto fotogrāfiju no Bučas, lai izplatītu viltus ziņas par Ukrainas bruņoto spēku kritušo karavīru "biomateriāla" pārdošanu, ziņo "Ukrinform".

Krievijas "Telegram" kanāli un tiešsaistes mediji dalās ar kāda vārdā nenosaukta "ukraiņu žurnālista" viltus "izmeklēšanu", kurā esot atklāts, ka no Odesas uz ārzemēm tiekot pārdoti kritušo ukraiņu karavīru "biomateriāli". Viņu mirstīgās atliekas tiekot sadedzinātas, bet viņu radiniekiem paziņots, ka tuvinieks "pazudis" un, iespējams, iesaistīts nelikumīgās transplantācijas operācijās Ukrainas Mečņikova pētniecības pretmēra institūtā.

Kā pierādījumi tiek minēti fotoattēli, kuros redzami melni maisi ar līķiem kravas automašīnā, kā arī ekrānuzņēmumi no elektronisko iepirkumu uzraudzības vietnes "Clarity-Project".

Kā norāda "Ukrinform", fotogrāfijas ar kritušajiem nemaz nav uzņemtas Odesā, bet gan Bučā, turklāt maisos atrodas nevis ukraiņu karavīru, bet gan okupantu noslaktēto civiliedzīvotāju līķi, kuri vēl nav identificēti.

Pēc Bučas pilsētas atbrīvošanas no Krievijas karaspēka uz ielām atklājas okupantu kara noziegumi [Brīdinām - nepatīkami skati!]

No Krievijas spēkiem atbrīvotās Kijivas apgabala Bučas pilsētas ielās visur guļ līķi, cilvēki nogalināti ar šāvienu pakausī, lai gan daudzi ...

gallery icon

Propagandisti fotogrāfiju pārklājuši ar ūdenszīmi "Tipiskā Odesa".

"Ukrinform" norāda arī to, ka organizācija "Ukrainas Mečņikova pētniecības pretmēra institūts" vairs nemaz nepastāv, jo šis institūts tika reorganizēts 2015. gadā un kļuva par daļu no Ukrainas Veselības ministrijas Sabiedrības veselības centra.

Laboratorijas darbības profils šobrīd ir pavisam cits - tajā tiek ievākti un pētīti vīrusi un to patogēni. Laboratorija nav iesaistīta orgānu transplantācijā. Pēc koronavīrusa epidēmijas sākuma laboratorijā tika izveidots Covid-19 testēšanas centrs.

Ukraiņu mediji norāda, ka laboratorija Odesā tikusi pakļauta Krievijas propagandai un prokrievisko politiķu uzbrukumiem vēl pirms Krievijas pilna mēroga iebrukuma sākuma šī gada februārī. Šādas "izmeklēšanas" lielākoties veikuši "Putina kūmai" Viktoram Medvedčukam pietuvinātie mediji.

Kara posts - ukraiņu karavīri atgūstas no ievainojumiem

Karā uzvaras diemžēl tiek gūtas uz kādu ciešanu, dzīvības un veselības rēķina. Aizstāvoties no Krievijas agresijas tūkstošiem ukraiņu karavīri ir ...

gallery icon

Tumsā un aukstumā, tomēr nesalauzti! Ukraiņi drosmīgi pārvar Krievijas teroru!

Krievijas karaspēks jau ilgāk nekā mēnesi savās raķešu apšaudēs koncentrējas uz Ukrainas enerģētikas un citas svarīgās infrastruktūras apšaudēm, kas rezultējies ...

gallery icon

Izpostītā Hersona pēc okupantu padzīšanas 2022. gada novembrī

gallery icon