foto: AP/Scanpix
Prokurors nozaudē pierādījumus, ēkā atskan trauksme - Krievijas opozicionāra Jašina tiesa izvēršas par cirku
39 gadus vecajam Iļjam Jašinam draud ilgs cietumsods par to, ka viņš atļāvās publiski runāt par Bučas slaktiņu, ko pastrādāja krievu okupanti.
Pasaulē
2022. gada 29. novembris, 17:57

Prokurors nozaudē pierādījumus, ēkā atskan trauksme - Krievijas opozicionāra Jašina tiesa izvēršas par cirku

Jauns.lv

Maskavas Meščanskas rajona tiesā šodien turpinājās opozīcijas politiķa Iļjas Jašina lietas izskatīšana. Krievijas armijas nomelnošanā apsūdzētā Jašina tiesātāji gan šodien bija spiesti pārtraukt procesu komisku apstākļu dēļ.

Jašinu apsūdz “apzinātā nepatiesas informācijas izplatīšanā par Krievijas armiju”. Kaimiņzemes Kriminālkodekss par to paredz no pieciem līdz desmit gadiem cietumā.

Uz tiesas sola Jašins nonācis pēc kādas tiešraides sociālajos tīklos, kuras ietvaros runājis par Krievijas militārpersonu noziegumiem Bučā, Ukrainā.

Maskavas tiesas zālē notiekošajam tiešraidē sekoja līdzi mediji, tostarp resurss “Mediazona”.

Pēc Bučas pilsētas atbrīvošanas no Krievijas karaspēka uz ielām atklājas okupantu kara noziegumi [Brīdinām - nepatīkami skati!]

No Krievijas spēkiem atbrīvotās Kijivas apgabala Bučas pilsētas ielās visur guļ līķi, cilvēki nogalināti ar šāvienu pakausī, lai gan daudzi ...

gallery icon

Prokurors paliek muļķa lomā

Sēdes laikā bija jādemonstrē konkrētās Jašina tiešraides ieraksts, kas, cik noprotams, līdz tiesai glabāts DVD formātā.

Taču drīz vien tika konstatēts, ka uz tiesu atnestais DVD ir tukšs.

“Mani paturēja apcietinājumā, lai es neiznīcinātu pierādījumus, taču beigu beigās paši...” turpat uz vietas pajokot atļāvās Jašins.

Ar to gan viss vēl nebija beidzies.

Prokurors nepakautrējās pajautāt, vai Jašina advokātu portatīvajā datorā ir diskdzinis, uz ko tie atbildēja: “Mūsu datori ir no nedraudzīgām valstīm!”

Neērto situāciju Kremļa tiesā pār opozicionāru tūlīt pat steidzās labot pati tiesnese, nosakot piecu minūšu pārtraukumu.

Arī tas vēl nebija viss – drīz vien pa tiesas nama skaļruņiem tika izsludināta evakuācija. Esot pienākusi informācija, ka tiesas ēka ir mīnēta, informē “Novaya Gazeta”.

Politiķa advokāti pēcāk precizēja, ka tiesnese izsludināja sēdes pārtraukumu līdz pat 30. novembra plkst. 10.30.

Pēc Jašina advokātes Marijas Eismontes teiktā, ja pēkšņā evakuācija nebūtu notikusi, lietas izskatīšana varētu beigties vienas dienas laikā.

Pēc krievu okupantu padzīšanas atklāta masu apbedījumu vieta Harkivas apgabalā pie Izjumas. 2022. gada septembris

gallery icon

Krievija turpina melot par Buču

Iepriekš vēstīts, ka Krievijas opozīcijas politiķis Iļja Jašins tika aizturēts par “viltus ziņu izplatīšanu”, kā to traktē Krievijas atbildīgās institūcijas.

Viņa tiesāšana sākās 23. novembrī.

Izmeklētāji uzsver, ka politiķis izplatījis Ukrainas versiju par to, kas noticis Bučā un tā, kā norāda apsūdzības uzturētājs, esot provokācija.

Jašins ir ieslodzītā opozicionāra Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija līdzgaitnieks un bija tuvu stāvoša persona 2015. gadā noslepkavotajam opozīcijas politiķim Borisam Ņemcovam.

Jašins tika aizturēts vasarā, pastaigājoties parkā Maskavā.

Jau vēstīts, ka Irpiņa, Buča, Hostomeļa un viss Kijivas apgabals Ukrainā vēl aprīlī tika atbrīvots no krievu okupantiem.

Atbrīvotajās pilsētās un ciemos tika konstatētas civiliedzīvotāju masu slepkavības un citas zvērības, kuras pastrādājuši krievu okupanti.

Šajās apdzīvotajās vietās notikušais šokēja visu pasauli, kamēr Krievija turpināja uzstāt, ka ainas Bučā un citviet esot “iestudējums”.