Pasaulē
2022. gada 15. novembris, 16:21

VIDEO: Kijivā šobrīd nogrand raķešu sprādzieni – krievi turpina šaut vēl un vēl

Jauns.lv

Sociālajos tīklos parādās informācija un videoklipi no Kijivas, kuros redzams, ka Ukrainas galvaspilsētu šodienas pēcpusdienā satricinājušas Krievijas okupantu raķetes.

Par Kijivā notiekošo ziņo aculiecinieki, ar video dalās arī Ukrainas valdības pārstāvji, tostarp Iekšlietu ministra padomnieks Antons Geraščenko.

Publicētajā video vērojams, kā deg kāda dzīvojamā māja, kurā, kā tiek apgalvots, esot trāpījusi pretgaisa aizsardzības sistēmas notriektas raķetes atlūza.

Video avots esot prezidenta birojs.

Tikmēr zināmais ukraiņu diplomāts Oleksandrs Ščerba savā “Twitter” kontā informē, ka Ukrainas virzienā traucas vēl viens krievu raķešu vilnis.

Notiekošo komentē arī Ukrainas prezidenta biroja padomnieks Oleksijs Arestovičs, pieminot faktu, ka Krievija bombardē Ukrainas galvaspilsētu dienā, kad norit daudz aprunātais G20 samits.

Tajā, kā zināms, Krieviju pārstāv Ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs, nevis Vladimirs Putins.

“Masveida raķešu uzbrukums Ukrainai. Bali samits laikam Krievijai norit “ļoti veiksmīgi”,” komentē Arestovičs.

Tikmēr Ščerba norāda, ka Krievijas sociālie tīkli uzgavilē par šodienas uzbrukumu – “tāpat kā daļa Tuvo Austrumu tautu priecājās par 11. septembra teroraktiem ASV”.

Izpostītā Hersona pēc okupantu padzīšanas 2022. gada novembrī

gallery icon

Jau ziņots, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins ir atteicies personīgi apmeklēt pasaules vadošo ekonomiku līderu sanāksmi, acīmredzami baidoties no kārtējā pazemojuma, ko viņam sagādātu demonstratīvā ignorance no Rietumu līderu puses.

Krieviju G20 samitā pārstāv ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs. Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis uzrunās G20 samitu virtuāli.

G20 samits notiek laikā, kad Krievijas iebrukuma Ukrainā izraisīts inflācijas kāpums iegrūž miljoniem cilvēku nabadzībā un virza vairākas valstis uz recesiju.