foto: Stefano Carofei/Shutterstock/ Vida Press
Berluskoni: Putinu "iegrūda" karā ar Ukrainu
Vladimirs Putins un Silvio Berluskoni 2003. gadā Eiropas Savienības/Krievijas samita preses konferencē Romā.
Pasaulē
2022. gada 23. septembris, 12:34

Berluskoni: Putinu "iegrūda" karā ar Ukrainu

Jauns.lv

Bijušais Itālijas premjerministrs Silvio Berluskoni aizstāvējis Vladimira Putina iebrukumu Ukrainā, sakot, ka Krievijas līderis esot "iegrūsts" konfliktā, vēsta BBC.

85 gadus vecais Berluskoni sacīja, ka Krievijas karaspēkam bija jānomaina valdība pret "kārtīgiem cilvēkiem", bet pēc tam jāaiziet.

Trīskārtējais Itālijas premjers ir Krievijas prezidenta ilgtermiņa sabiedrotais un atbalstītājs.

Paredzams, ka šīs nedēļas nogalē viņa pārstāvētā partija pārņems varu labējās koalīcijas sastāvā vispārējās vēlēšanās Itālijā.

Vēstījumu par to, ka Ukrainas valdība nogalina krievvalodīgos valsts austrumos, veidojuši mediji Maskavā, Itālijas televīzijai pavēstīja Berluskoni.

Viņš sacīja, ka reportāža, ko Krievijas valdībā bīdījuši separātistu spēki un nacionālistiski noskaņoti politiķi, nav atstājusi Putinam citu iespēju, kā vien sākt ierobežotu iebrukumu.

"Putinu grūda Krievijas iedzīvotāji, viņa partija un viņa ministri, lai izgudrotu šo īpašo operāciju. Bija paredzēts, ka karaspēks ieies, pēc nedēļas sasniegs Kijivu, nomainīs Zelenska valdību pret kārtīgiem cilvēkiem un pēc nedēļas atgriezīsies,” piebilda Berluskoni.

"Tā vietā viņi saskārās ar negaidītu pretestību, kuru pēc tam baroja visdažādākie Rietumu bruņojumi."

Tomēr aprīlī Berluskoni nosodīja iebrukumu un sacīja, ka ir "dziļi vīlies un apbēdināts" par Putina uzvedību, piebilstot, ka "civiliedzīvotāju slaktiņi Bučā un citās vietās ir reāli kara noziegumi".