Pasaulē
2022. gada 15. septembris, 11:32

VIDEO: blakus karalienes zārkam noģībis viens no Karaliskās gvardes sargiem

Jauns.lv

Viens no Karaliskās gvardes sargiem, kurš uzrauga Elizabetes II zārku Vestminsteras zālē, kamēr no karalienes atvadīties ierodas tūkstošiem cilvēku, šonakt noģībis.

Mirklis, kad sargs sabrūk uz zemes, bija vērojams tiešraidē ap pulksten 1 naktī pēc Londonas laika.

Paģībušajam sargam ātri vien palīgā steidzās citi zāles darbinieki un policisti.

Tiešraides kamera ātri vien tika nomainīta uz ēkas ārpuses skatu. Tas, kas notiek zālē, nebija vērojams vēl aptuveni stundu.

Zināms, ka karalienes zārku sargi uzraudzīs 24 stundas diennaktī līdz pat karalienes valsts bēru dienai pirmdien. Lai gan pie zārka stāvošie sargi savā starpā mainās vietām ik pēc 20 minūtēm, kopējais laiks, kas katram jāpavada, nekustīgi stāvot, ir sešas stundas. 

foto: VIA REUTERS

Kā ziņo žurnāls "Hello!", Vestminsteras zālē trešdien paģībusi arī Lēdija Gabriella Vindzora, kura ir nelaiķa karalienes Elizabetes II brālēna Kentas prinča Maikla meita. 

Tikmēr šodien ļaudis turpina vairākas stundas stāvēt rindā, lai izrādītu cieņu un atvadītos no karalienes. Viens no Vestminsteras zāles apmeklētājiem BBC atklājis, ka rindā iestājies trešdienas vakarā ap plkst. 23.00, bet karalienes zārku redzējis ceturtdien, plkst. 7 no rīta. Šobrīd rinda ir aptuveni 4 kilometrus gara.

Cilvēki stundām stāv rindā, lai atvadītos no karalienes Elizabetes II

Ļaudis turpina vairākas stundas stāvēt rindā, lai izrādītu cieņu un atvadītos no karalienes. Viens no Vestminsteras zāles apmeklētājiem BBC atklājis, ...

gallery icon

Atvadīties no karalienes dodas kā veci, tā jauni cilvēki. Daži līdzi paņēmuši arī mājdzīvnieku. Kāds paklanās, kāds apcerībā aizver acis. Daudzu acīs sariesušās asaras.

Pie Elizabetes II zārka redzēta arī bijusī Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja un viņas vīrs Filips.

Elizabetes II zārku pārved no Bakingemas pils uz Vestminsteras zāli

Londonas centrā trešdien sapulcējās desmitiem tūkstošu cilvēku, lai vērotu karalienes Elizabetes II zārka pārvešanu no Bakingemas pils uz Vestminsteras zāli. ...

gallery icon

Publiska atvadu ceremonija, kuras gaitā cilvēki var pienākt pie nelaiķes šķirsta, sākās trešdien un turpināsies līdz pirmdienai plkst.6.30 - karalienes bēru dienai.

96 gadus vecā karaliene aizgāja mūžībā pagājušajā ceturtdienā Balmoralas muižā Skotijā. Pēc viņas nāves troni mantojis viņas vecākais dēls Čārlzs.

Mēģinājums karalienes Elizabetes II bērēm Londonā

gallery icon