foto: IMAGO/Lehtikuva
Somijas premjere jau atkal atvainojas; šoreiz - par pikantu fotogrāfiju
Somijas premjerministre Sanna Marina
2022. gada 23. augusts, 22:05

Somijas premjere jau atkal atvainojas; šoreiz - par pikantu fotogrāfiju

Jauns.lv

Somijas premjerministre Sanna Marina atvainojusies par fotogrāfiju, kas uzņemta viņas oficiālajā rezidencē, un kurā redzamas divas sievietes ar atkailinātu ķermeņa augšdaļu, raksta BBC.

Atvainošanās sekojusi vien dažas dienas pēc tam, kad viņai nācās attaisnoties par ballēšanos un veikt narkotiku testu, kas izrādījās negatīvs.

Sociālajos tīklos otrdien tika izplatīta fotogrāfija, kas uzņemta šī gada jūlijā premjeres rezidencē. Tajā redzamas divas influenceres, kas skūpstās viena ar otru, aizsedzot kailās krūtis ar zīmi, uz kuras angļu valodā rakstīts "Somija".

Marina atzina, ka "bilde nav piemērota" un atvainojās. 

Pirmdien Somijas premjere pastāstīja, ka iepriekš izplatītajā video redzamā ballīte notikusi jūlijā, viņas oficiālajā rezidencē Helsinkos pēc "Ruisrock" mūzikas festivāla.

Somijas mediji ziņo, ka otrdien izplatītā sieviešu fotogrāfija uzņemta viesiem paredzētajā apakšstāva tualetē.

"Mēs bijām pirtī, peldējāmies un pavadījām laiku kopā," stāstīja Marina. "Šādu attēlu nevajadzēja uzņemt, bet citā ziņā nekas ārkārtējs kopā sanākšanas laikā nenotika," viņa piebilda.

36 gadus vecā Marina, kura par Somijas valdības vadītāju tika iecelta 2019. gadā, vēl nesen bija pasaulē jaunākā premjerministre.

Pašreizējā politiskā drāma, kurā viņa ierauta, uzburta laikā, kad Somija īsteno centienus pievienoties NATO militārajai aliansei, tādējādi reaģējot uz kaimiņvalsts Krievijas iebrukumu Ukrainā.

Sanna Marina neslēpj, ka viņai patīk vienkāršas aktivitātes, piemēram, klubu apmeklēšana ar draugiem un mūzikas festivāla apmeklēšana jūlijā, neskatoties uz kritiku no dažādām Somijas sabiedrības daļām.

Tikmēr daudzi somi pauduši atbalstu premjerministrei, jo viņai ir tāda pati normāla dzīve, kā vairumam jaunu cilvēku. 

Daudzi sociālajos medijos pauduši Marinai atbalstu, ievietojot fotoattēlus un video ar saviem brīvā laika pavadīšanas jeb ballēšanās paradumiem.