foto: Shutterstock
Zelenska padomnieks Arestovičs atklāj, ka domā kandidēt uz Ukrainas prezidenta amatu – taču ir viens nosacījums
“Es gribu paskatīties, kā tas varētu būt,” intervijā ar žurnālistu Dmitriju Gordonu (pa kreisi) piebilda Zelenska padomnieks.
Pasaulē
2022. gada 13. augusts, 05:28

Zelenska padomnieks Arestovičs atklāj, ka domā kandidēt uz Ukrainas prezidenta amatu – taču ir viens nosacījums

Jauns.lv

Krievijai masveidā iebrūkot Ukrainā, lielu atpazīstamību, pateicoties īpatnējam raksturam un labām zināšanām par kaujas laukā notiekošo, ir ieguvis Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska padomnieks Oleksijs Arestovičs. Viņa un bijušā krievu advokāta, politiķa Marka Feigina regulārās “YouTube” tiešraides skatās simtiem tūkstoši cilvēku.

“Simtu sešdesmit devītā diena, sākam mūsu ikvakara sarunu ar Oleksiju Arestoviču,” ar šādiem Marka Feigina vārdiem parasti sākas regulārās tiešraides, kurās Arestovičs, atbildot uz jautājumiem, ieskicē visu jaunāko no frontes.

Informāciju harizmātiskais Ukrainas prezidenta padomnieks regulāri pasniedz sev raksturīgajā manierē – ļoti mierīgi, klusi un bez emociju izvirdumiem, neskatoties uz to, cik smagi konkrētajā brīdī bijuši tie vai citi notikumi valstī un kaujas laukā.

Vēl šī gada janvārī Arestovičs paziņoja, ka pamet Ukrainas delegācijas runasvīra posteni (“Minskas sarunu” ietvaros) un prezidenta biroja vadītāja padomnieka amatu neatklātu personisku iemeslu vadīts, taču februāra beigu notikumu iespaidā Arestovičs atgriezās valsts darbā.

Ukrainas pirmais pāris - prezidents Volodimirs Zelenskis un viņa sieva Olena

gallery icon
72

Kandidēs, ja to atkārtoti nedarīs Zelenskis

Ukraiņu žurnālista Dmitrija Gordona “YouTube” 10. augusta raidījumā, kura ietvaros viņš un Arestovičs pastaigājas pa Kijivu un apspriež aktuālos notikumus, Arestovičs atklāj, ka ir gatavs kandidēt uz Ukrainas prezidenta amatu, taču tam ir viens nosacījums.

“Taisāties iet politikā?” Arestovičam jautā žurnālists.

“Izstāstīšu jums kaut ko, ko pagaidām neesmu nevienam teicis. Visi runā, ka man ir neprātīgs reitings – pieņemsim, ka tā ir. Taču tas reitings ir nesaraujami saistīts ar mūsu prezidenta reitingu. Es sevi neatdalu no viņa. [...] Ja viņš [Zelenskis] kandidēs atkārtoti – es viņam pa kājām nemaisīšos, taču, ja nē – tad nāksies domāt...” atbildēja Arestovičs.

Pēcāk viņš skaidri precizēja, ka pie nosacījuma, ka uz valsts augstāko amatu atkārtoti nepretendēs Volodimirs Zelenskis, viņš to pavisam noteikti darīs.

“Es gribu paskatīties, kā tas varētu būt,” piebilda Zelenska padomnieks.

Pilno interviju iespējams noskatīties šeit:

Kas ir Oleksijs Arestovičs?

Šajās dienās vairums Arestoviču spēj iztēloties, vien sēžam pa labi no Feigina abu "YouTube" translācijās, taču šī aktiera, politiķa, militārista un psihologa pagātne ir ļoti interesants temats.

Pirms kāda laika virāls kļuva izgriezums no videointervijas, kurā Arestovičs jau 2019. gadā diezgan precīzi paredz, ka laikaposmpā 2022.-2024. Ukrainu sagaida liels karš ar Krieviju.

Tā būšot cena par Ukrainas mērķi pievienoties NATO un Rietumiem, apgalvoja Arestovičs:

Publiski pieejamā informācija liecina, ka 1975. gadā dzimušais Arestovičs vēl deviņdesmitajos ir darbojies Ukrainas bruņoto spēku izlūkošanas struktūrvienībās.

Vēl 2014. gadā, kad Krievija pirmo reizi militāri vērsās pret savu kaimiņvalsti, Arestovičs esot piedalījies 33 militārās misijās.

Deviņdesmitajos un arī vēlāk Arestovičam, līdzīgi kā Zelenskim, bijusi aktiera karjera.