Pasaulē
2022. gada 22. jūnijs, 06:02

“Mūs te baro kā sivēnus...” krievu okupanti sūdzas sievām un mammām, ka komandieri pārdod karavīriem domāto pārtiku

Jauns.lv

Ukraiņu drošībnieki publicējuši sociālajos tīklos pārtvertu telefonsarunu starp Krievijas bruņoto spēku pārstāvi un viņa dzīvesbiedri, kas ļauj ikvienam ieskatīties aizkulisēs kādai no Krievijas okupantu problēmām ar loģistiku, proti –, kur paliek karavīriem domātais ēdiens?

Kādā telefonsarunā ar māti Krievijā dēls, kurš pašlaik okupē Ukrainas teritorijas atklāj, ka šobrīd pārtiek no paklīdušiem suņiem.

Iemesls tam gan neesot gaumes īpatnības – nekā cita vienkārši neesot. Viņa māte uz to atbild: “Man paliek nelabi...”

Krievu okupantu Vadimu Šišimarinu tiesā par kara noziegumiem

Pirmais krievu karavīrs, kas Ukrainā stājies tiesas priekšā par pastrādātajiem kara noziegumiem, trešdien atzinis savu vainu, par ko viņam varētu ...

gallery icon
14

Dēls paskaidro, ka esot jau normāli, taču gaļa “tāda sīva”.

Kādā citā telefonsarunas ierakstā okupants sūdzas savai sievai: “Nu, konservi te ir, atnesa konservus. Tur kaut kādi burkāni, kāposti – mēs viņus uzreiz na**j izmetām. Mūs te baro kā sivēnus...”

Pēc Bučas pilsētas atbrīvošanas no Krievijas karaspēka uz ielām atklājas okupantu kara noziegumi [Brīdinām - nepatīkami skati!]

No Krievijas spēkiem atbrīvotās Kijivas apgabala Bučas pilsētas ielās visur guļ līķi, cilvēki nogalināti ar šāvienu pakausī, lai gan daudzi ...

gallery icon
20

Sarunā viņš arī piebilst, ka viņiem paredzētās pārtikas devas iet “pa kreisi”, un pie vainas ir komandieri, kuri tās pārdod tālāk.

Liecības par mājdzīvnieku ēšanu, kas izplatīta Krievijas okupējošajos spēkos, masveidā publiski parādījās drīz pēc tam, kad okupanti pameta Buču un Irpiņu.

Šajās vietās pēcāk tika atrastas gan suņu dīrāšanas vietas, gan citas līdzīga rakstura mehāniskas ietaises.

Par dzīvnieku ēšanu kā krievu armijnieku ikdienas realitāti liecināja tas, ka blakus šādām ietaisēm tika atrastas mājdzīvnieku, konkrēti suņu, kājas un citas ķermeņa daļas.