foto: GOL/Capital Pictures
Taivāna palīdzēs atjaunot Ukrainas pilsētas
Okupantu nopostītās dzīvojamās mājas Bučā.
Pasaulē
2022. gada 21. jūnijs, 09:11

Taivāna palīdzēs atjaunot Ukrainas pilsētas

Jauns.lv / LETA

Taivāna palīdzēs atjaunot vairākas Ukrainas pilsētas pēc Krievijas karaspēka uzbrukumiem, paziņoja Bučas pilsētas padomes preses dienests.

Taivānas finansiālu un materiālu palīdzību saņems Buča, Harkiva, Černihiva, Odesa, Sumi un Zaporižja.

Putina karš tuvplānā: Ukrainas otra lielākā pilsēta Harkiva un tās cilvēki 2022. gada martā

gallery icon
74

Bučas mēram Anatolijam Fedorukam bija tiešsaistes tikšanās ar Taivānas ārlietu ministru Džozefu Vu. 

"Zvērības Bučā ir kara noziegumi, kurus ir svarīgi nosodīt, bet to vaininiekus - sodīt. Taivāna arī turpmāk atbalstīs ukraiņus un palīdzēs atjaunošanā," paziņoja Taivānas diplomāts.

Zelenskis apmeklējis okupantu zvērību skarto Buču

No Krievijas okupantiem atbrīvotajā Kijivas apgabala Bučā apglabāti 330 līdz 340 Krievijas karaspēka nogalinātie civilisti, vēsta tīmekļa izdevums "Ukrainska pravda", ...

gallery icon
14

Kijivas apgabala Bučas pilsētā, kuru vairāk nekā mēnesi bija okupējis Krievijas karaspēks, tas nogalināja vismaz 403 vietējos iedzīvotājus. 

Pasaule par slaktiņu Bučā uzzināja 2. aprīlī, kad žurnālisti un Ukrainas karavīri iegāja no Krievijas okupantiem atbrīvotajā pilsētā un ieraudzīja pilsētas ielas, kas bija kā nosētas ar līķiem. Dažiem rokas bija sasietas uz muguras, citi bija saņēmuši lodi pakausī.

Vietējie iedzīvotāji žurnālistiem stāstīja, ka Krievijas karavīri nošāvuši arī nejaušus garāmgājējus, izlaupījuši mājas, nav ļāvuši iedzīvotājiem pilsētu pamest. 

Pēc Bučas pilsētas atbrīvošanas no Krievijas karaspēka uz ielām atklājas okupantu kara noziegumi [Brīdinām - nepatīkami skati!]

No Krievijas spēkiem atbrīvotās Kijivas apgabala Bučas pilsētas ielās visur guļ līķi, cilvēki nogalināti ar šāvienu pakausī, lai gan daudzi ...

gallery icon
20