foto: REUTERS/SCANPIX
Katru dienu kaujās Donbasā krīt no 200 līdz 500 ukraiņu karavīru, lēš deputāts
Cīņai ar Krieviju šobrīd Ukrainai nepietiek ieroču un munīcijas.
Pasaulē
2022. gada 16. jūnijs, 09:42

Katru dienu kaujās Donbasā krīt no 200 līdz 500 ukraiņu karavīru, lēš deputāts

Jauns.lv / LETA

Katru dienu kaujās Donbasā iet bojā no 200 līdz 500 ukraiņu karavīru, paziņojis partijas "Sluha narodu" Ukrainas parlamenta frakcijas priekšsēdētājs Davids Arahamija, kurš vada delegāciju sarunās ar Krieviju.

Pēc viņa teiktā, katru dienu kaujās iet bojā vai gūst ievainojumus līdz tūkstotim Ukrainas aizstāvju.

Iepriekš Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis paziņoja, ka diennaktī iet bojā 60 līdz 100 ukraiņu karavīru. Pēc Arahamijas teiktā, pēdējās divās nedēļās šis skaitlis ir ievērojami pieaudzis.

Viņš piebilda, ka Ukrainas armijā dienē miljons cilvēku, ir iespēja tur iesaukt vēl divus miljonus. Viņš norādīja, ka Ukrainas armijai ir spēki cīņas turpināšanai, it īpaši Donbasā.

Cīņai ar Krieviju šobrīd Ukrainai nepietiek ieroču un munīcijas.

"Mums ir cilvēki, kas apmācīti uzbrukt, doties pretuzbrukumā, taču tam mums vajadzīgi ieroči," sacīja Arahamija.

Viņš arī pavēstīja, ka, neskatoties uz oficiālo sarunu iesaldēšanu ar Krieviju, telefonsarunas turpinās un ar krieviem tiek runāts vienu vai divas reizes nedēļā.

Pēc Arahamijas prognozēm, Krievija Rietumu sankciju ietekmi pilnā mērā izjutīs pēc trim vai četriem gadiem.

9. jūnijā Ukrainas aizsardzības ministrs Oleksijs Reznikovs paziņoja, ka Ukraina katru dienu zaudē līdz 100 karavīru, bet ievainoto skaits var sasniegt pustūkstoti. Tajā pat dienā Ukrainas prezidenta biroja vadītāja padomnieks Mihailo Podoļaks nosauca citu skaitli - katru dienu iet bojā 100 līdz 200 ukraiņu karavīru.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis 1. jūnijā paziņoja, ka katru dienu frontē iet bojā 60-100 Ukrainas karavīru, bet ievainojumus gūst apmēram 500 karavīru dienā.

Prezidents aprīļa vidū bija medijiem paziņojis, ka karā ar okupantiem ir krituši 2,5 līdz 3 tūkstoši Ukrainas Bruņoto spēku karavīru, bet ievainoto karavīru skaits tolaik bijis ap 10 tūkstošiem.

10. jūnijā Ukrainas prezidenta biroja vadītāja padomnieks Oleksijs Arestovičs apstiprināja, ka Ukraina ir zaudējusi apmēram 10 000 karavīru kopš Krievijas pilna apjoma iebrukuma sākuma.