Krievijā no jauna atver Makdonaldu - zem zīmola "Garšīgi un punkts"

Krievijā ar jaunu zīmolu un īpašniekiem svētdien tika atklāti 850 kādreizējie "McDonald's" restorāni. Pie ātrās ēdināšanas iestādēm jau pirms to ...

gallery icon
Pasaulē
2022. gada 12. jūnijs, 18:57

FOTO: Krievijā ar jaunu nosaukumu rada valsti pametušā Makdonalda kopiju

Jauns.lv

Krievijā ar jaunu zīmolu un īpašniekiem svētdien tika atklāti 850 kādreizējie "McDonald's" restorāni. Pie ātrās ēdināšanas iestādēm jau pirms to atvēršanas drūzmējās lieli cilvēku pūļi.

Amerikāņu ātrās ēdināšanas giganta vietā nu atvērti restorāni "Vkusno & Tochka" jeb "Garšīgi un punkts".

Uzņēmums, kura ģenerāldirektora pienākumus pilda Oļegs Parojevs, līdz jūnija beigām plāno atvērt 200 filiāles, bet visas filiāles - līdz vasaras beigām, teikts paziņojumā presei. Zināms, ka maijā "McDonald's", līdz ar vairākiem citiem Rietumvalstu zīmoliem, paziņoja par aiziešanu no Krievijas tirgus.

Saskaņā ar paziņojumu presei, visi 62 000 bijušie ātrās ēdināšanas restorāna darbinieki varēs turpināt darbu jaunajās ēstuvēs.

Restorānu atklāšanas svētki sakrituši ar Krievijas dienu, valsts neatkarības svētkiem. Galvenie uzņēmuma vadītāji piedalījās restorāna atklāšanā, kas notika turpat, kur 1990. gada 31. janvārī tika atklāts pirmais "McDonald's" Krievijā -  Maskavas Puškinskas laukumā.

Uz atklāšanu bija ieradies arī kāds protestētājs, kurš pieprasīja "atgriezt Big Mac".

Lai gan "Garšīgi un punkts" nepiedāvā dažus no atpazīstamākajiem produktiem "McDonald's" ēdienkartē, tostarp Big Mac, klienti joprojām var iegādāties dubulto čīzburgeru par 129 rubļiem (apmēram 2 eiro un 13 centi) un zivju burgeru par 169 rubļiem (aptuveni 2 eiro un 79 centi).

Sociālajos tīklos gan parādījušies attēli, kuros redzams, ka, piemēram, mērcītes pieejamas tās pašas, kas Makdonaldos, vien uz iepakojuma aizkrāsots patiesais zīmols.

Arī aprīkojums virtuvē joprojām ir tas pats. Kā norāda viens no jaunā restorāna klientiem, 15 gadīgais Sergejs, burgeru garša esot tāda pati, kāda Makdonaldā, citādi garšojot vien kola.

Kā norāda CNN, "McDonald's" pārdevis restorānus pašreizējā zīmola "Garšīgi un punkts" īpašniekam Aleksandru Nikolajeviču Govoru par gandrīz 1,4 miljardiem ASV dolāru.