"Līgavaiņa slepkavas" Angelikas Grasvaldes bijušais stāsta par viņas dīvainībām
ASV prese turpina "izmeklēt" Latvijas pilsones Grasvaldes (35) iespējamo vainu Vincenta Viafores nāvē. Dzeltenās preses flagmanis "People" intervējis Angelikas bijušo, kurš saka, ka sieviete esot tāda īpatnēja, taču nedomā, ka viņa spējīga nogalināt.
Pasaulē
2015. gada 25. maijs, 09:20

"Līgavaiņa slepkavas" Angelikas Grasvaldes bijušais stāsta par viņas dīvainībām

Jauns.lv

"Vai viņa bija dīvaina? Jā. Vai viņa spējīga noslepkavot? Nedomāju vis," - tā par pusotra gada ilgušajām attiecībām ar slepkavībā apsūdzēto Angeliku no Latvijas teic Maiks Kolvins, Grasvaldes bijušais draugs. Izšķiroties no Maika, Angelika satika Vincentu Viafori (46), kura dzīvība izdzisa 19.aprīlī stindzinoši aukstajā Hudzonas upē Ņujorkā. Žurnāls "People" ticies gan ar apsūdzēto, kura šobrīd ir cietumā, gan Kolvinu.

Pirmdien ASV paziņojusi, ka pirms nedēļas upē atrastais vīrieša līķis tik tiešām ir Viafore.

ASV prese nebeidz tiražēt stāstus par Grasvaldes jocīgo rīcību gan tūdaļ pēc līgavaiņa nāves, gan šobrīd, kad viņa atrodas Ņujorkas cietumā un gaida tiesu. 

Kasjauns.lv jau vēstīja, ka policijas uzmanību piesaistīja apsūdzētās sievietes uzvedība sociālajos tīklos pēc tam, kad upē laivojot bez pēdām ūdens dzelmē pazuda Viafore, proti, viņa Feisbukā salika daudz romantisku bilžu un arī pāris video rullīšus, kuros nebūt neatgādināja sērojošu cilvēku. "People" arīdzan uzzinājis, ka 24.aprīlī Angelika Grasvalde devusies uz kādu karaokes bāru, kur ļāvusies dziesmas priekam. Mirušajam Vincentam viņa veltījusi grupas "Eagles" slaveno hitu "Hotel California".

Sēro caur dziesmu

Apciemota cietumā, Latvijas pilsone žurnālistiem skaidro, ka dziedājusi, jo "tas ir vienīgais veids, ko zinu: sēroju caur dziesmu". 35 gadus vecā Grasvalde ir muzikāla - viņa spēlē arī ģitāru. "Es darīju to, ko Vinss būtu gribējis. Dziesma bija veltījums viņam," žurnālam stāsta apsūdzētā.

Tikmēr aculiecinieki bārā, tostarp kāds mirušā Viafores draugs, uzskata, ka priekšnesums nu nemaz neizskatījās pēc sērojošas sievietes dziedājuma - Grasvalde esot bijusi laimīga, nevis bēdu un skumju mākta. Viņa saka, ka, esot kopā ar Viafori, abiem ļoti paticis iet ārā izklaidēties un ballēties, un "tas ir iemesls, kāpēc es dziedāju bārā".

Angelikas spītīgā puse

Grasvaldes sievišķīgais šarms, dzīvesprieks un mīlestība pret dzīvi bija tas, kas 2008.gadā savaldzināja amerikāni Maiku Kolvinu. Tobrīd Grasvalde (dzimusi Lipska) vēl bijusi precējusies ar savu pirmo vīru Ričardu Grasvaldu, taču sākusi attiecības ar Maiku, drīz vien ievācoties kopīgajā dzīvesvietā. Kolvins stāsta, ka izvākšanās no Grasvalda mājas bijis ievērības cienīgs pasākums ar daudzām fūrem, proti, Angelika no tobrīd vēl juridiski pielaulātā vīra paņēmusi vai visas mantas, tostarp tualetes papīra krājumus, raksta žurnāls. Ričards Grasvalds vēlāk ar tiesas rīkojumu tomēr dabūjis atpakaļ sev piederošās lietas.

Angelikas bijušais draugs Kolvins stāsta par viņas spītnieces iedabu: "Kad viņa jutās apdraudēta vai juta, ka nesaņems to, ko grib vai kas viņai, pēc viņas domām, pienākas, ieslēdzās Angelikas spītīgā daba". Kolvina un Angelikas attiecības ilga divus gadus, līdz viņa satika citu puisi. Šķiroties no Kolvina viņa gribējusi savākt abu kopīgo kaķi. "Angelika teica, ka ielauzīsies manā mājā un to paņems, ja nedošu to labprātīgi," atceras Maiks. Viņš dzīvnieku atdevis un nākamajā dienā mājai uzstādījis signalizāciju, tomēr Angelika kaķi pēc dažām dienām atnesusi viņam atpakaļ. "Un paņēma dažas mantas, kuras esot viņas," stāsta vīrietis.

Angelika ir diezgan neparasta sieviete, uzskata Kolvins, taču viņš netic, ka bijusī mīļotā tīšām noslīcinājusi Viafori.

Tiesa turpināsies

Cilvēki, kuri, apmeklējot savus piederīgos cietumā, tur redzējuši arī Grasvaldi, ASV medijiem pauž, ka sieviete nu nemaz neizskatās sērojoša vai bailēs par notiesājošu spriedumu. "Viņa jūsmo par ēdienu, ko tur pasniedz, daudz smejas un joko. Mātes dienā viņa visiem satiktajiem novēlēja priecīgu māmiņdienu," stāsta kāds cilvēks, kurš vēlējies palikt anonīms.

Arī kāds cits apmeklētājs dzirdējis Angeliku jūsmojam par to, ko pasniegs vakariņās. "Oh, šodien vistiņas!" - apsūdzētā dzidri smējusies. Viņa slavējot Ņujorkas cietuma ēdienkarti. Dažam palicis iespaids, ka Grasvalde, iespējams, mentāli neesot īsti vesela.

Latvijā dzimusī Grasvalde apsūdzēta otrās pakāpes slepkavībā un turklāt esot jau atzinusies nodarītajā. Pirms 2 nedēļām policija vēstīja, ka sieviete izteikusies, cik ļoti labi jutusies, redzot Viafori bezpalīdzīgi slīkstam. Tūdaļ pēc tam sievietes advokāti publiski sasauktā preses brīfingā pauda, ka, viņuprāt, atzīšanās no Grasvaldes ir izspiesta, turklāt advokātiem ir šaubas, vai Grasvaldi tiesā pēc būtības. Proti, prokurori pārāk lielu akcentu liek uz to, kādus foto un video Angelika ievietoja Feisbukā pāris dienu pēc tam, kad bez pēdām ūdenī pazuda viņas līgavainis - tie bijuši neadekvāti priecīgi video ar kūleņiem piemājas dārzā, kā arī ducis ar pāra romantiskajiem foto.

Tiesa uzskata, ka Grasvalde Viafori varētu būt nogalinājusi mantkārīgos nolūkos, cerot saņemt viņa dzīvības atlīdzību 250 tūkstošu dolāru apmērā.

Viafores Autopsijas rezultāti, visticamāk, būs zināmi šonedēļ.

Kasjauns.lv/Foto: Facebook