foto: EPA/Scanpix
Čūsku salas aizstāvju trīs mājas tālāk pasūtītais krievu karakuģis turas virs ūdens un virzās pāri Melnajai jūrai
Krievijas Melnās jūras flotes raķešu kreiseris "Moskva".
Pasaulē
2022. gada 14. aprīlis, 21:21

Čūsku salas aizstāvju trīs mājas tālāk pasūtītais krievu karakuģis turas virs ūdens un virzās pāri Melnajai jūrai

Jauns.lv / LETA

Krievijas Melnās jūras flotes raķešu kreiseris "Moskva" pēc eksplozijas turas virs ūdens un saviem spēkiem virzās pāri Melnajai jūrai, ceturtdien paziņoja ASV Aizsardzības ministrijas preses sekretārs Džons Kērbijs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viņš piebilda, ka šobrīd ASV nevar noteikt, vai karakuģim trāpījušas raķetes.

"Mēs neesam īsti droši, kas tur notika. Pēc mūsu vērtējuma, uz kreisera bija vismaz viens sprādziens un tas nodarīja plašus bojājumus kuģim," sacīja Kērbijs. "Pēc mūsu vērtējuma, kuģis spēj virzīties saviem spēkiem un to dara; tas virzās uz austrumiem. Mēs domājam, ka tas droši vien tiks novietots Sevastopolē remontdarbiem, taču mēs nezinām, kas tieši to izraisīja. Tas virzās pāri Melnajai jūrai un mēs turpināsim novērot."

Kērbijs sacīja, ka "Moskva" kopā ar dažiem citiem Krievijas kuģiem darbojies aptuveni 100 kilometrus uz dienvidiem no Odesas.

Ukrainas armijas operatīvās pavēlniecības "Dienvidi" preses dienests iepriekš ziņoja, ka "Moskva" pēc Ukrainas pretkuģu raķešu "Neptun" triecieniem apgāzies un sācis grimt.

Krievijas Aizsardzības ministrija apstiprinājusi, ka uz kreisera izcēlies ugunsgrēks un sprāgusi munīcija, taču apgalvo, ka tagad ugunsgrēks ir lokalizēts, kuģis joprojām peld un tiks aizvilkts uz ostu.

Ukrainas prezidenta biroja vadītāja padomnieks Oleksijs Arestovičs tikmēr tviterī paziņojis, ka kreiseris nogrimis.

Kreiseris "Moskva" ar 510 apkalpes locekļiem bija daļa no Krievijas Melnās jūras flotes 30.virsūdens kuģu divīzijas.

Kreiseris "Moskva" februārī kļuva bēdīgi slavens, kad tas uzaicināja Ukrainas robežsargus Čūsku salā padoties, bet viņi atteicās to darīt un rupji pasūtīja šo kuģi.

Robežsargi, kas sākumā tika uzskatīti par nogalinātiem šajā incidentā, patiesībā tika sagūstīti. Marta beigās gūstekņu apmaiņā starp Ukrainu un Krieviju viņi tika atbrīvoti.

 

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās