Pasaulē
2022. gada 10. aprīlis, 18:34

Ukrainas Hačiko: suns Makarovskā neatkāpjas no durvju sliekšņa, gaidot mājās mirušo saimnieci

Jauns.lv

Krievu okupantu izpostītajā Ukrainas Makarovskas apgabalā jau teju mēnesi savu saimnieci pie mājas namdurvīm gaida Akita-inu šķirnes suns.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Zināms, ka suns piederējis sieviete vārdā Tatjana Zadorožņaka un viņas vīram. Pāris Makarovskā dzīvoja kopš 2012. gada.

foto: Telegram
Suns joprojām gaida mājās saimnieci

Pirms diviem gadiem Tatjanas vīrs miris pēc saslimšanas ar Covid-19, bet šī gada 15. martā Tatjanu nogalinājuši kadirovieši.

Viens no okupantiem Tatjanu aizvedis uz kaimiņu māju, kur viņa izvarota un pēc tam brutāli nodurta. Neviens nezina, cik dienas sieviete tika spīdzināta, jo vietējos okupanti ieslodzījuši pagrabos.

Tatjana esot apglabāta kaimiņu mājas pagalmā.

Kopš saimnieces aizvešanas viņu joprojām uzticīgi mājās gaida ģimenes suns Rini. Brīvprātīgie centušies suni nogādāt patversmē, taču viņš atteicies doties līdzi, vien pieņemot viņu atnesto barību.

Šobrīd brīvprātīgie meklē sunim ģimeni, kura ir gatava stāties pretī visām aprūpes grūtībām.

Sociālo tīklu lietotāji jau paguvuši Rini nodēvēt par Makarovskas Hačiko. Kā zināms, japāņu Akita-inu Hačiko ir viens no pasaulē slavenākajiem suņiem. Hačiko uzticīgi katru dienu Tokijas dzelzceļa stacijā gaidīja ierodoties savu saimnieku no darba.

Lai gan saimnieks bija gājis bojā negadījumā, suns katru dienu atgriezās stacijā vienā vietā un laikā. Par godu Hačiko stacijā uzstādīta arī suņa skulptūra un uzņemta filma.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās