foto: Vida Press
FOTO: “Jūsu rokas ir asinīs!” oligarha Abramoviča īpašumi, kurus iesaldējusi Lielbritānija
Britu sankcijas nu liegs Abramovičam realizēt savu ieceri - pārdot miljardus vērto "Chelsea" futbola klubu.
Pasaulē
2022. gada 10. marts, 14:02

FOTO: “Jūsu rokas ir asinīs!” oligarha Abramoviča īpašumi, kurus iesaldējusi Lielbritānija

Jauns.lv

Romāns Abramovičs ir viens no septiņiem Krievijas oligarhiem, kurus skārusi aktīvu iesaldēšana un ieceļošanas aizliegumi saskaņā ar šodien izziņotajām Lielbritānijas sankcijām.

Britu valdība ir paziņojusi, ka “Chelsea” futbola kluba īpašniekam būs aizliegts veikt darījumus arī ar Lielbritānijas privātpersonām un uzņēmumiem, kas nozīmē, ka Abramoviča plāns pārdot savu futbola klubu nu ir praktiski nerealizējams.

Abramoviča kādreizējais biznesa partneris Oļegs Deripaska ir ticis pakļauts tādām pašām sankcijām. Līdzīgs liktenis piemeklējis arī “Rosneft” vadītāju Igoru Sečinu un vēl četrus personāžus, kuri tiek raksturoti kā Putina “tuvākais loks”, informē “Daily Mail”.

Lielbritānijas Ārlietu ministrija paziņoja, ka Ekonomisko noziegumu likumprojekts, kas stāsies spēkā nākamnedēļ, “ļaus valdībai virzīties tālāk un ātrāk nekā jebkad agrāk attiecībā uz sankcijām”.

Kara bērni: pašas spēcīgākās fotogrāfijas no Krievijas agresijas Ukrainā

gallery icon

Boriss Džonsons sacīja: “Nevar būt droša patvēruma tiem, kas ir atbalstījuši Putina ļauno uzbrukumu Ukrainai. Šodienas sankcijas ir pēdējais solis Lielbritānijas nelokāmā atbalsta sniegšanā Ukrainas tautai. Mēs būsim nesaudzīgi, vajājot tos, kas ļauj nogalināt civiliedzīvotājus, iznīcināt slimnīcas un nelikumīgi okupēt suverēnus sabiedrotos.”

Ārlietu ministre Liza Trusa piebilda: "Šodienas sankcijas vēlreiz parāda, ka oligarhiem un kleptokrātiem nav vietas mūsu ekonomikā vai sabiedrībā. Ar savu ciešo saikni ar Putinu viņi ir līdzvainīgi viņa agresijā. Ukraiņu tautas asinis ir uz viņu rokām. Viņiem kaunā vajadzētu nokārt galvu. Mūsu atbalsts Ukrainai nesvārstīsies. Mēs neapstāsimies šajā misijā, lai palielinātu spiedienu uz Putina režīmu un noslāpētu līdzekļus viņa brutālajai kara mašīnai.”

Ārlietu ministrija arī paziņoja, ka oligarhu kopējā tīrā vērtība ir aptuveni 15 miljardi mārciņu. Saskaņā ar britu valdību “Chelsea” turpmāk varēs darboties saskaņā ar “īpašu licenci”.

Komanda varēs spēlēt spēles un maksāt saviem darbiniekiem, taču šķiet, ka spēlētāju tirdzniecība ir izslēgta, raksta “Daily Mail”.

Ukrainas pilsoņi saņem palīdzību Rīgā atvērtajā atbalsta centrā

Rīgā izmitināti 170 bēgļi no Ukrainas, šodien preses konferencē par vienotā atbalsta centra Ukrainas iedzīvotājiem izveidošanu teica Rīgas Pašvaldības policijas ...

gallery icon

Mērķis esot nodrošināt, lai Abramovičs “nevarētu gūt labumu no īpašumtiesībām uz klubu”.

Pēkšņais paziņojums par jaunajām sankcijām sekoja Lielbritānijas Aizsardzības ministra Džeimsa Hīpija paziņojumam, ka vakardien notikusī dzemdību nama bombardēšana Ukrainā ir kara noziegums, un aicinājumam saukt pie atbildības Putinu un Krievijas ģenerāļus.

Abramoviča dārgumi, kurus iesaldējuši briti:

Starp oligarha Abramoviča īpašumā esošajām greznumlietām ir jahtas, ekskluzīvi superauto, privātās lidmašīnas un pasakaini nekustamie īpašumi Lielbritānijas bagātnieku rajonos.

Iespējams, lielākās galvassāpes Abramovičam šobrīd būs viņa trīs miljardus mārciņu (3,5 miljardi eiro) vērtais “Chelsea” klubs, kuru oligarham nav iespēju pārdot.

Klubu Abramovičs nopirka vēl 2003. gadā:

foto: Vida Press

Starp īpašumiem, kuriem nu Abramovičam nav iespējas piekļūt, ietilpst arī neticami grezns savrupnams bagātajā Kensingtonas apkaimē, Londonā.

Tās vērtība ir 125 miljoni mārciņu (149,5 miljoni eiro):

foto: Vida Press

Abramovičam Londonā, Čelsijā pieder arī ekskluzīvs penthauss 22 miljonu mārciņu (26,3 miljoni eiro) vērtībā.

Skats uz bagāto apkaimi no Temzas upes:

foto: REUTERS/SCANPIX

Abramovičam pieder arī speciāli pielāgota “Boeing” lidmašīna, kuru viņš iesaucis par “Bandītu”.

Tās vērtība – 264 miljoni mārciņu (315,7 miljoni eiro):

foto: Vida Press

Abramovičam pieder arī eleganta "Gulfstream Aerospace" privātā lidmašīna. Tās vērtība - 50 miljoni mārciņu (60 miljoni eiro).

Attēlā viens no šī ražotāja modeļiem:

foto: imago images / Mandoga Media

Uzskaitot Abramoviča īpašumus, nevar nepieminēt arī viņa ekskluzīvās jahtas – “Solaris” un “Eclipse”.

“Solaris” vērtība – 430 miljoni mārciņu (514,4 miljoni eiro) un “Ecplipse” vērtība – 540 miljoni mārciņu (646 miljoni eiro):

foto: Vida Press


 

foto: Vida Press

Abramovičam pieder arī trīs helikopteri, kopumā ap 9 miljonu mārciņu (10,7 miljoni eiro) vērtībā:

foto: Vida Press

Pagājušajā nedēļā Abramovičs pavēstīja, ka pārdod Lielbritānijas futbola klubu "Chelsea", taču gaidāms, ka sankciju dēļ šis process kavēsies.

Lielbritānijas valdība lēš, ka Abramoviča aktīvu vērtība ir 9,4 miljardi sterliņu mārciņu (11,1 miljards eiro), vienlaikus norādot, ka mazinās sankciju ietekmi uz "Chelsea", lai ļautu klubam turpināt darbību.

Deripaska ir bijušais Abramoviča biznesa partneris, bet Sečinu amatpersonas raksturo kā Krievijas prezidenta Vladimira Putina labo roku.

Četri pārējie - Millers, bankas VTB vadītājs Andrejs Kostins, uzņēmuma "Transņeftj" vadītājs Nikolajs Tokarevs un bankas "Rossija" vadītājs Dmitrijs Ļebedevs - ir Putina tuvākā loka cilvēki.

Visu septiņu kopēja aktīvu vērtība ir 15 miljardi sterliņu mārciņu, teikts valdības paziņojumā.