Pasaulē
2022. gada 23. februāris, 14:07

Kā Ukraina šobrīd izskatās pašu iedzīvotāju acīm? Soctīklos parādās ērmīgi video

Jauns.lv

Vakar, 22. februārī Krievijas parlamenta augšpalāta pilnvaroja prezidentu Vladimiru Putinu izmantot valsts bruņotos spēkus aiz valsts robežām. Tāpat arī Maskava okupēto Donbasa teritoriju "neatkarību" esot atzinusi Ukrainas teritoriāli administratīvā dalījuma robežās, kas faktiski pamato Maskavas tiesības tajās ievest savu karaspēku.

Kā ziņots, jau pirmdienas vakarā Putins uzdeva Aizsardzības ministrijai nodrošināt, lai Krievijas bruņotie spēki "uzturētu mieru" tā sauktajās Doņeckas un Luganskas "tautas republikās".

Vairāki cilvēki sociālajos tīklos publicējuši videoklipus, kuros redzama ne tikai Krievijas militārās tehnikas ievešana Ukrainā, bet arī dzirdami sprādzieni un trauksmes signāli.

Pagājušajā nedēļā okupētajās Ukrainas daļās prokrieviskie kaujinieki izsludināja vispārējo cilvēku mobilizāciju.

No prokrievisko kaujinieku kontrolētās Luhanskas apgabala daļas aizliegts izbraukt 18 līdz 55 gadus veciem vīriešiem. Tiem obligāti jāstājas teroristu kauju rindās.

Administrācija uzņēmumiem, iestādēm, organizācijām un pilsoņiem var konfiscēt transportlīdzekļus un citu īpašumu, kas "nepieciešams aizsardzībai", norādīja Luhanskas kaujinieku līderis Leonīds Pasečņiks

Ukrainas drošības padome šodien izsludinājusi ārkārtas stāvokli visā valstī, izņemot okupētajos Doņeckas un Luhanskas apgabalos. Prezidents Volodimirs Zelenskis paziņojis par 18 līdz 60 gadu vecu rezervistu iesaukšanu valsts bruņotajos spēkos.

Zelenskis otrdien izteicies, ka nesaskata palielinātu kara risku, taču situācijas eskalācijas gadījumā valstī tiks izsludināts kara stāvoklis.

Rietumu amatpersonas nedēļām ilgi brīdinājušas, ka Putins gatavojas visaptverošam iebrukumam Ukrainā.

Vairākas valstis, tostarp ASV, Lielbrtinānija, Kanāda, Austrālija, Japāna un Eiropas Savienība ir ieviesušas sankcijas pret Krieviju. 

Nogalinātā ukraiņu karavīra bēres Kijivā

Šodien, 22. februārī Kijevā norisinājušās Ukrainas karavīra Antona Sidorova bēres. Viņu un vēl vienu ukraiņu karavīru sestdien Donbasā nošāva Krievijas ...

gallery icon

Separātistu "republikas" svin Putina lēmumu atzīt tās par valstīm

Vakardien liela daļa starptautiskās sabiedrības ar interesi vēroja tiešraidē demonstrēto Krievijas Drošības padomes sēdi, kura faktiski bija teatrāla priekšspēle Krievijas ...

gallery icon

Bēgļu centrs, kurā izmitina no separātistu “republikām” evakuētos

Vairākas dienas pēc tam, kad tā dēvēto Doņeckas un Luhanskas “tautas republiku” līderi paziņoja par tūlītēju evakuāciju, parādījušās fotogrāfijas no ...

gallery icon