Pasaulē
2022. gada 21. februāris, 21:48

Putins paraksta dekrētus par okupēto Austrumukrainas teritoriju "neatkarības" atzīšanu; Kijevai tiks izteikts ultimāts

Jauns.lv / LETA

Krievijas prezidents Vladimirs Putins pirmdien parakstījis dekrētus par okupēto Austrumukrainas teritoriju "neatkarības" atzīšanu.

Krievijas līderis parakstījis arī līgumus par sadarbību ar Maskavas atbalstīto kaujinieku bandu pašpasludinātajām republikām.

foto: VIA REUTERS
Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņojis, ka nepieciešams nekavējoties atzīt Maskavas atbalstīto kaujinieku bandu pašpasludinātās republikas Ukrainas austrumos.

Televīzijā pārraidītajā uzrunā tautai Putins pavēstīja, ka lūgs Federācijas padomei atbalstīt okupēto Ukrainas teritoriju "neatkarību".

Vienlaikus Kremļa saimnieks paziņoja, ka Ukrainai tiks izvirzīts ultimāts, pieprasot nekavējoties apturēt karadarbību pret Maskavas finansētajām un apbruņotajām bandām Ukrainas austrumos.

Pretējā gadījumā par jebkurām sekām atbildība būšot jāuzņemas Kijevai, uzsvēra Putins.

Gandrīz stundu ilgusī Krievijas prezidenta uzruna tautai pamatā sastāvēja no īpatnējas vēstures lekcijas, kurā viņš faktiski noliedza Ukrainas valsts pastāvēšanu.

Jauns.lv jau ziņoja, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins telefonsarunā ar Vācijas kancleru Olafu Šolcu un Francijas prezidentu Emanuelu Makronu paziņojis, ka tuvākajā laikā parakstīs dekrētu par okupēto Austrumukrainas teritoriju "neatkarības" atzīšanu, pavēstījis Kremlis.

Putins pirmdien bija sasaucis Drošības padomes sēdi, lai izskatītu lūgumu atzīt Maskavas atbalstīto kaujinieku bandu pašpasludinātās republikas Ukrainas austrumos.

Iepriekš televīzijā tika pārraidītas tā dēvēto Doņeckas un Luganskas republiku līderu uzstāšanās ar lūgumu Putinam atzīt tās par "neatkarīgām valstīm" un parakstīt ar tām līgumus par militāro palīdzību, lai pasargātu no "Ukrainas agresijas".

Kā ziņots, arī Krievijas Valsts dome pagājušajā nedēļā pieņēma rezolūciju, aicinot Putinu atzīt okupēto Ukrainas teritoriju "neatkarību".