foto: REUTERS/SCANPIX
Covid-19 pasaulē: jaunatklāto gadījumu skaits pēdējā nedēļā vidēji pārsniedzis trīs miljonus dienā
Kaut arī inficēšanās gadījumu skaits Eiropā aizvadītajā nedēļā ir pieaudzis par 9%, pieaugums tomēr ir lēnāks nekā iepriekšējās nedēļās.
Pasaulē
2022. gada 21. janvāris, 22:05

Covid-19 pasaulē: jaunatklāto gadījumu skaits pēdējā nedēļā vidēji pārsniedzis trīs miljonus dienā

Jauns.lv / LETA

Jauno Covid-19 gadījumu skaits nedēļās laikā pasaulē vidēji pārsniedzis trīs miljonus dienā, arī ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu skaits audzis, tomēr ir arī pandēmijas palēnināšanās pazīmes, liecina ziņu aģentūras AFP aplēses.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Nedēļā, kas noslēdzās ar ceturtdienu, vidējais jauno Covid-19 gadījumu skaits dienā sasniedzis 3,1 miljonu, un tas ir pieaugums par 11%, salīdzinot ar iepriekšējām septiņām dienām.

Tiesa gan, pieaugums ir mazāks nekā iepriekšējās nedēļās, kad stipri lipīgākā omikrona paveida izplatība uzņēma apgriezienus.

Nedēļas lielākais pieaugums ir Āzijā, kur dienā reģistrēto jauno gadījumu vidējais skaits pieaudzis par 57%. Latīņamerikā un Karību reģionā bijis 36% pieaugums, bet Tuvajos Austrumos - 32%.

Reģionos, kur omikrons parādījās vispirms, konstatēts sarukums. Tā Āfrikā gadījumu skaits sarucis par 10%, bet ASV un Kanādā - par 6%.

Kaut arī inficēšanās gadījumu skaits Eiropā pieaudzis par 9%, pieaugums tomēr ir lēnāks nekā iepriekšējās nedēļās.

Okeānijā arī konstatēts uzlabojums, gadījumu skaitam sarūkot par teju trešdaļu.

Vislielākais jauno inficēšanās gadījumu skaita pieaugums konstatēts Nepālā, kur tas pieaudzis par 330%.

Nākamajās vietās ir Kosova ar 281%, Kazahstāna ar 271%, Irāka ar 256% un Japāna ar 252%.

Vislielākais jauno gadījumu skaita sarukums reģistrēts Īrijā - par 56%. Nākamajās vietās ir Namībija ar 51%, Kipra ar 35%, Lielbritānija un Grieķija ar 32% sarukumu.

Ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu skaits pieaudzis par 9%, salīdzinot ar iepriekšējo nedēļu, līdz 7526 gadījumiem dienā.

Absolūtos skaitļos vislielākais tas ir bijis ASV, kur tie ir 1969 gadījumi dienā. Nākamajās vietās ir Krievija un Ķīna ar attiecīgi 698 un 380 gadījumiem dienā.

Proporcionāli iedzīvotāju skaitam lielākais nāves gadījumu skaits ir Trinidadā un Tobago - 8,7 gadījumi uz 100 000 iedzīvotājiem. Nākamajās vietā ir Bulgārija ar 8,5, Slovākija un Horvātija ar 7,2 un Bosnija ar septiņiem gadījumiem.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās