foto: Twitter / @jonreyes204
Kanādiešu politiķis tviterī publicē bildi ar sievu, bet pretī saņem vispasaules dusmas un riebumu
Kanādiešu politiķis publicēja bildi, kurā redzams, kā sieva pēc nakts maiņas slimnīcā šķūrē sniegu
Pasaulē
2022. gada 11. janvāris, 15:37

Kanādiešu politiķis tviterī publicē bildi ar sievu, bet pretī saņem vispasaules dusmas un riebumu

Jauns.lv

Nežēlastībā sociālajā vietnē "Twitter" kritis kanādiešu politiķis Džons Raiss, kurš 9. janvārī tīmeklī publicēja bildi, kurā redzama viņa sieva, kura, pēc politiķa vārdiem, pēc 12 stundu garas maiņas slimnīcā vēl radusi spēku notīrīt sniegu no mājas iebrauktuves.

"Pat pēc 12 stundu ilgas maiņas slimnīcā pagājušajā naktī manai sievai joprojām ir enerģija notīrīt iebrauktuvi. Lai Dievs svētī viņu un visus mūsu pirmrindniekus. Laiks pagatavot viņai brokastis," teikts Manitobas ekonomikas attīstības un nodarbinātības ministra Raisa ierakstā.

Vinipegas pilsētā, kur politiķis ar sievu dzīvo, todien bijis -20 grādu pēc Celsija liels sals un nosniguši aptuveni 5 centimetri sniega.

Kā liecina Reisa iepriekšējie ieraksti tviterī, viņš tonakt, kamēr sieva strādājusi, līdz 3 naktī skatījies tenisu.

Neilgā laikā vīrieša ieraksts par apbrīnojami čaklo sievu apceļojis sociālos tīklus, ar to daloties vairāk nekā 44 000 cilvēku. Bilde ar sievieti, kura šķūrā piemājas ceļu, radījusi sašutumu cilvēkos no dažādām pasaules vietām, kuri nebaidījās paust nosodījumu ieraksta komentāru sadaļā.

"Neesmu pārliecināta, bet varu derēt, ka pēc šīs 12 stundu maiņas viņa labprātāk būtu atgriezusies mājās uz jau nošķūrēta piebraucamā ceļa," raksta amerikāņu aktrise Iveta Nikola Brauna.

Ar aicinājumu labāk tagad lūgties nācis klajā arī Jaunzēlandes filmu veidotājs Taika Vaititi.

Citi tikmēr minēja, ko gan Raiss savai sievai varētu pagatavot brokastīs. "Varbūt brokastu pārslas ar pienu?"

Savukārt daži pauda, ka sieva, visticamāk, vienkārši izmēģina sniega lāpstu, ko vīrs viņai uzdāvinājis Ziemassvētkos.

Ar paziņojumu pēc soctīklu uzkurināšanas klajā nācis arī pats politiķis, sakot, ka viņa sieva ir pārsteidzoša gan mājās, gan darbā. "Esmu mūžīgi pateicīgs par viņu un visu, ko viņa dara. Es viņu ļoti mīlu," medijam "VICE World News" sacīja Raiss. "Esmu priecīgs, ka viņa saņem pelnīto atzinību visā pasaulē, un tas ir atgādinājums visiem, īpaši man šodien, ka mēs nekad nevarēsim paveikt pietiekami daudz, lai izrādītu savu pateicību veselības aprūpes darbiniekiem."

Šķiet, ka ar sacelto ažiotāžu mierā nav arī pati politiķa sieva, kura notikušo situāciju gari un plaši izklāstījusi sociālajā vietnē "Facebook".

"Es tikai gribēju tīrīt sniegu," viņa raksta, sūdzoties, ka pēdējo dienu laikā saņēmusi neskaitāmus uzaicinājumus uz intervijām. Sintija Raisa norāda, ka mājās no naktsmaiņas atbraukusi, pirms vēl kāds bija piecēlies. Sniega šķūrēšana viņai bijis lielisks treniņš un atsvaidzinoša atelpa pēc respiratora valkāšanas vairāku stundu garumā.

"Džons dzirdēja, kā es šķūrēju, tas viņu pamodināja, un viņš bija pārsteigts redzot, ka pēc ilgas maiņas man ir enerģija, lai to darītu, tāpēc viņš mani nofotografēja, pagatavoja brokastis un publicēja šo ziņu, un pārējais jau iekļuvis sociālo mediju vēsturē uz visiem laikiem!" raksta sieviete.

Tāpat viņa aizstāvēja savu vīru, sakot, ka arī viņš bieži vien strādā pat sešas, septiņas dienas nedēļā, 10 līdz 12 stundas dienā.

"Mēs kā ģimene veicam dažādus darbus, kas netiek saistīti ar dzimumu, bet galvenokārt ar to, kurš tajā brīdī to var izdarīt. Vēlos vēl pieminēt, ka es torīt noslaucīju sniegu no savas meitas automašīnas, un kāpēc gan ne?" viņa retoriski jautā.