foto: REUTERS/SCANPIX
"Atcerieties manus vārdus!" Īlons Masks nosauc vienu no lielākajiem cilvēces draudiem
Pasaulē
2021. gada 8. decembris, 21:41

"Atcerieties manus vārdus!" Īlons Masks nosauc vienu no lielākajiem cilvēces draudiem

Jauns.lv

Uzņēmējs Īlons Masks nosaucis problēmu, kas, viņaprāt, ir liels drauds cilvēcei. Par ko uzņēmējs brīdināja planētas Zeme iedzīvotājus?

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Tesla" un "SpaceX" dibinātājs Īlons Masks nosaucis dzimstības kritumu pasaulē par vienu no lielākajiem cilvēces riskiem.

Miljardiera paziņojums izskanēja saistībā ar statistiku par pieaugošo cilvēku atteikšanos no bērnu radīšanas planētas pārapdzīvotības un klimata izmaiņu dēļ, vēsta CNBC.

"Ja cilvēki nedzemdēs vairāk bērnus, civilizācija sagrūs. Atcerieties manus vārdus," "Wall Street Journal" pasākumā sacīja Īlons Masks.

Kā atzīmēja uzņēmējs, daudzi cilvēki domā, ka planēta ir pārapdzīvota un cilvēku populācija nekontrolēti pieaug. Tomēr aplūkojot datus redzams, ka tas tā nemaz nav.

"Cilvēku pietrūkst," paziņoja Masks. Pēc tam uzņēmējs turpināja savu runu un paskaidroja, ka jaunais "Tesla" robots palīdzēs risināt trūkstošā darbaspēka problēmu.

Pēc uzņēmēja domām, pavisam drīz cilvēce saskarsies ar darbaspēka samazināšanos un androīdiem būtu šī problēma jāatrisina.

Saskaņā ar finanšu korporācijas "Morgan Stanley" analītisko ziņojumu, cilvēki arvien vairāk atsakās no bērnu laišanas pasaulē, jo baidās, ka viņi nespēs pārdzīvot globālās sasilšanas sekas, piemēram, ekstremālus laikapstākļus un ražas trūkumu.

Šī tendence ļoti ātri ietekmē globālo dzimstības līmeni, raisot bažas arī citās valstīs. Dažos Ķīnas reģionos ieviestas naudas subsīdijas, lai veicinātu bērnu dzimšanu.

Čehijas premjers Andrejs Babišs nosauca dzimstības pieaugumu Eiropas pamatiedzīvotāju vidū par vienīgo veidu, kādā apturēt izmiršanu. 

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās