Pasaulē
2021. gada 25. novembris, 13:44

Liela migrantu grupa ielaužas Polijā, tomēr robežsargu pavadībā atgriežas Baltkrievijā

Jauns.lv / LETA

Aptuveni 230 nelegālajiem imigrantiem ar Baltkrievijas robežsargu atbalstu izdevies ielauzties Polijas teritorijā, taču nekavējoties tie nosūtīti atpakaļ, ceturtdien paziņojuši poļu robežsargi.

"Viņi iznīcināja žogu un 232 cilvēku lielai grupai izdevās iekļūt vairāku metru dziļumā Polijas teritorijā," aģentūrai PAP pavēstījusi Robežsardzes pārstāve Anna Mihalska.

Viņa piebildusi, ka poļu robežsargi nelegālajiem imigrantiem pieprasījuši pamest Polijas teritoriju un eskortējuši tos līdz demarkācijas līnijai.

foto: REUTERS/SCANPIX
Imigrantiem ar Baltkrievijas robežsargu atbalstu izdevies iznīcināt žogu un iekļūt Polijas teritorijā.

Robežsardzes paziņojumā teikts, ka migranti poļu robežsargus apmētājuši ar akmeņiem un koka gabaliem, kamēr baltkrievu robežsargi ar lāzeriem un stroboskopiem centušies savus poļu kolēģus apžilbināt.

Robežsardzes pārstāve informējusi, ka pieci nelegālie imigranti, kuriem konstatēts spēku izsīkums, nogādāti slimnīcā.

Robežsardze ziņo, ka trešdien kopumā fiksēti 375 mēģinājumi nelegāli šķērsot Polijas robežu.

Migrantu telšu nometne uz Polijas-Baltkrievijas robežas

gallery icon
16

Baltkrievijas diktatora Aleksandra Lukašenko režīma izvērstā hibrīduzbrukuma ietvaros aizvadīto mēnešu gaitā notikuši centieni Latvijā, Lietuvā un Polijā no Baltkrievijas nelikumīgi iesūtīt tūkstošiem migrantu, kuru lielākā daļa kā tūristi ieradušies Baltkrievijā no Irākas.

Eiropas Savienība (ES) apsūdzējusi Minskas režīmu centienos tādējādi atriebties par atbalsta sniegšanu baltkrievu opozīcijai un par sankcijām, kas vērstas pret Baltkrieviju, reaģējot uz pagājušā gada protestu vardarbīgo apslāpēšanu.

Migranti ar Lukašenko "svētību" pārlaiž nakti noliktavā

Pēc vakardienas sadursmēm ar Polijas robežsargiem, kuru laikā migranti apmētāja tos ar akmeņiem un koka gabaliem, atbildē saņemot ūdens lielgabala ...

gallery icon
37