2021. gada 5. oktobris, 12:36

Kāpēc "Facebook", "Instagram" un "WhatsApp" laboja tik ilgi? Un cik pārtraukums izmaksāja Zukerbergam?

Jauns.lv

Pirmdienas tehniskās ķibeles ar "Facebook", "Instagram" un "WhatsApp" radījušas ievērojamus zaudējumus vietņu izpilddirektoram Markam Zukerbergam.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā vēsta "Forbes", Zukerbergs tehnisko problēmu dēļ pāris stundu laikā zaudējis sešus miljardus ASV dolāru. Viņa bagātība samazinājusies līdz 117 miljardiem dolāru, tādējādi ierindojot viņu pasaules bagātāko cilvēku topa sestajā vietā.

foto: REUTERS

"Facebook" akciju vērtība pirmdien nokritās par 4,8%.

Iepriekš Zukerbergs "Facebook" ievietoja paziņojumu, atvainojoties par tehnisko pārtraukumu. "Es zinu, cik ļoti jūs paļaujaties uz mūsu pakalpojumiem, lai uzturētu sakarus ar cilvēkiem, kuri jums rūp," rakstīja Zukerbergs. 

"Mēs šobrīd vēlamies precizēt, ka šī pārtraukuma galvenais cēlonis bija kļūdainas konfigurācijas izmaiņas," paziņojumā norādīja uzņēmums, vienlaikus skaidrojot, ka "nav pierādījumu tam, ka šīs dīkstāves rezultātā tika apdraudēti lietotāju dati."

Kā vēsta "The New York Times", tehnisko problēmu salabošana prasīja tik ilgu laiku, jo arī darbinieku sistēmas sabruka, ieskaitot piekļuvi drošības kartēm viņu birojos un sakaru sistēmās.

Darbinieku komanda tika nosūtīta uz "Facebook" datu centru Kalifornijā, kur manuāli darbojās ar uzņēmuma serveriem. 

Jau vēstījām, ka miljoniem lietotāju visā pasaulē no pirmdienas vairākas stundas saskārās ar sociālās saziņas vietņu "Facebook", "Instagram" un "WhatsApp" darbības traucējumiem.

Visas trīs vietnes, kas pieder "Facebook", pirmdien ap plkst.19 pēc Latvijas laika tiešsaistē vairs nebija pieejamas.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās